In preajma sarbatorilor de iarna, pe 17 si 18 decembrie, la Sun Plaza, pedalam pentru a darui ore de terapie copiilor ce sufera de autism! Pentru sustinerea cauzei Asociatiei Help Autism, vedete, bloggeri, persoane publice vor pedala timp de 30 de minute fiecare, in centrul comercial, pe o bicicleta statica, asezata in zona intrarii principale.

Campania de responsabilitate sociala „Pedalam spre fapte bune” pentru Asociatia Help Autism are drept scop ajutorul financiar oferit familiilor ce se confrunta cu aceasta problema, precum si constientizarea in randul comunitatii asupra nevoii de recuperare si integrarea copiilor cu autism in societate.

Cei care vor vizita centrul comercial Sun Plaza in zilele de 17 si 18 decembrie, intre 14:00-20:00, vor avea ocazia sa faca parte din galeria biciclistilor spre fapte bune: Gianina Corondan, Bogdan Alexandrescu(Chef Dexter), Marius Chivu, Sanziana Negru, Paul Georgescu (cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii fara costum de neopren) si multi altii.

Langa bicicleta statica va fi amenajata o urna, in care oamenii vor putea sa doneze orice suma doresc. Daca vor dona minim 40 de lei (adica suficient pentru o ora de terapie), in schimbul ei vor primi o decoratiune pentru bradul de Craciun. Asociatia Help Autism are 400 de copii in terapie si sustine peste 600 de ore de terapie zilnic. Pentru sanse cat mai mari la recuperare, un copil diagnosticat cu autism are nevoie de 2 pana 8 ore de terapie zilnic.

In Romania, in anul 2015 erau inregistrate peste 8.000 de persoane cu autism, insa numarul real al acestora se apropie de 30.000, conform cifrelor ONG-urilor implicate in constientizarea si ameliorarea simptomelor afectiunii.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Asociatia Help Autism se implica activ in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism. Pe langa activitatea sustinuta in schimbarea statutului autismului in Romania, asociatia ofera servicii de terapie in cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private - cu Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Bucuresti, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dambovita - si la domiciliu, desfasoara cursuri de formare in terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri si sedinte de consiliere pentru parinti si este co-organizator al Conferintei Internationale ABA - stiinta care sta la baza terapiilor de recuperare in autism.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

Daruieste si tu o ora de terapie si sustine integrarea in societate a copiilor ce sufera de aceasta afectiune! Mai multe detalii pe site si pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.