Bernardo Bertolucci a recunoscut ca legendara secventa din "Ultimul tango la Paris" dintre Marlon Brando si Maria Schneider nu a fost discutata cu actrita. La acea vreme, Brando avea 48 de ani, iar Schneider - doar 19, potrivit presei internationale, scrie News.ro.

"Voiam reactia ei ca fata, nu ca actrita. Ca Maria sa interpreteze umilinta si furia ei, voiam sa o simta. Tipetele... Nu, nu. Mai tarziu ma va uri toata viata"

Astfel a povestit cineastul ambitiile sale artistice din spatele violului real, planificat de el insusi si de Marlon Brando.

Confesiunea a fost transmisa pe mai multe canale media americane. Videoclipul in care regizorul face marturia a fost vazut de peste 500.000 de vizitatori pe Youtube.

"Secventa cu untul a fost o idee pe care am avut-o cu Marlon, in dimineata filmarilor", a spus Bertolucci la Cinemateca franceza, in 2013, la doi ani dupa moartea actritei. El a mai spus ca s-a simtit oribil "intr-un fel" pentru cum s-a purtat cu actrita, dar s-a aparat spunand ca a vrut reactia ei "ca fata". "Ma simt vinovat, dar nu-mi pare rau. Ca sa obtii ceva cred ca trebuie sa fii complet liber".