Documentarul Demain/Ziua de Maine, un film produs si regizat de Cyril Dion alaturi de Mélanie Laurent si recompensat cu Premiul César pentru cel mai bun film documentar, va putea fi urmarit la Cluj in cadrul unei proiectii unice, programata pe 16 noiembrie, incepand cu ora 18.00, la Cinema Dacia. Evenimentul face parte din caravana educationala Guerilla Verde si este organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj-Napoca si Institutului Francez din Cluj-Napoca.

DEMAIN incepe de la un studiu stiintific publicat in revista Nature, in 2012. Acesta, destul de devastator, anunta o prabusire generala a ecosistemelor noastre, deci si sfarsitul conditiilor de viata stabile pe Pamant. Ca raspuns, Cyril Dion si Mélanie Laurent impreuna cu o echipa de alte patru persoane Alexandre, Laurent, Raphäel si Antoine, toti in jur de 30 de ani, pleaca in 10 tari (Franta si Insula Réunion, Elvetia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India) sa cerceteze ce ar putea provoca aceasta catastrofa, cum ar putea fi ea evitata si sa exploreze lumea in cautarea de solutii capabile sa salveze generatiile viitoare. In timpul calatoriei, ei intalnesc pionierii ce reinventeaza agricultura, energia, economia, democratia si educatia.

In Cluj-Napoca, filmul DEMAIN va putea fi vazut in cadrul unei proiectii unice organizata miercuri, 16 noiembrie, ora 18.00, la Cinema Dacia. Accesul in sala de film este liber, pe baza unei rezervari prealabile la adresa office@imagefactory.ro, in limita locurilor disponibile.

Filmul ne arata cum puterea exemplului este si va fi unica metoda de rezolvare a crizelor ecologice, economice si sociale, de aceea incercam prin proiectiile pe care le organizam, sa aducem in fata oamenilor modele de urmat. declara Nicoleta Talpes, Managing Director, Media Image Factory.

Potrivit unui comunicat remis 9am, pentru finantarea filmului, producatorii au lansat o campanie pe platforma de crowdfunding KissKiss BankBank. Desi initial si-au propus un obiectiv de 200.000 de euro in doua luni, i-au strans in... doua zile! Iar dupa doua luni aveau aproape 450.000 euro. Acesta este recordul mondial intr-o strangere de fonduri pe o platforma de tip crowdfunding pentru un documentar. Aproape o treime dintre donatori au cerut ca, in schimbul donatiei lor, sa fie plantati copaci.

In Romania, filmul este prezentat in premiera de Media Image Factory, in cadrul caravanei educationale Guerilla Verde, cu sprijinul ECOTIC, al Institutului Francez din Romania, IBM si Every Can Counts Romania. Spectacolul de avanpremiera a avut loc pe 28 septembrie 2016, la Cinema Elvira Popescu, din Bucuresti.

Citeste si:
Care este artistul despre care Delia ar face un documentar!...
Care este artistul despre...

Evenimentul de lansare este urmat de proiectii pentru public, cu intrarea libera, in Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara si Brasov. Programul proiectiilor este disponibil pe: www.guerillaverde.ro si pe Facebook.com/GuerillaVerde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.