Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa a declarat miercuri la Berlin, cu prilejul prezentarii noului sau roman 'Cinco esquinas', ca Premiul Nobel pentru Literatura trebuie sa fie pentru scriitori nu pentru cantareti, intr-o aluzie clara la Academia Suedeza privind decernarea acestui premiu lui Bob Dylan, relateaza EFE.

Intrebat daca ii plac cantecele lui Bob Dylan, Llosa a raspuns afirmativ, dar cand a fost intrebat si despre deschiderea Nobelului pentru Literatura, in general, spre poezia cantata, scriitorul peruan a respins clar aceasta posibilitate.

"Premiul Nobel trebuie sa rasplateasca o opera literara de calitate si recunoscuta ca avand calitate, dar sa nu fie atat de cunoscuta, astfel incat premiul sa o ajute sa obtina recunoastere. Trebuie sa fie un premiu pentru scriitori si nu pentru cantareti", a subliniat el in ovatiile auditoriului postului de radio RBB.

Intrebarea despre Bob Dylan a aparut cand s-a vorbit despre unul din personajele romanului lui Llosa care este un recitator de poezie iar autorul a subliniat ca poezia se scrie in prezent pentru a fi citita sau cantata, precizeaza Agerpres.

Peruanul Mario Vargas Llosa a castigat Premiul Nobel pentru Literatura in 2010. Potrivit Academiei Suedeze, el a fost recompensat pentru "cartografierea structurilor puterii si pentru imaginile energice ale rezistentei, revoltei si infrangerii individuale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.