HISTORY®, canalul factual nr. 1 din Romania, prezinta o serie exclusiva ce exploreaza misterele din jurul navei RMS Republic, intr-o incercare a vanatorului de comori Martin Bayerle de a gasi presupusa comoara de la bordul acesteia.

Dupa 35 de ani de cercetare, Martin porneste intr-o noua aventura pentru a gasi pretioasa incarcatura alcatuita din monede de aur American Eagle, care valoreaza un miliard de dolari in economia de astazi, in noul serial “Comoara de pe RMS Republic”.

La 80 km de coasta din Nantucket zace scufundata epava RMS Republic, cu comoara ei secreta. Republic, un faimos vas de linie al companiei White Star, a traversat oceanul cu trei ani inaintea Titanicului si a avut o soarta asemanatoare. Imediat dupa ce s-a scufundat, au inceput sa circule zvonuri despre comoara de la bord, dar Republic si-a pastrat secretul timp de mai bine de un secol, pana acum.

Vanatorul de comori Martin Bayerle si-a petrecut 35 de ani din viata investigand RMS Republic si dovedind existenta pretioasei sale incarcaturi, de 150.000 de monede de aur American Eagle. Aceasta nu este prima data cand Martin raspunde chemarii aurului. In 1987, a strans milioane de dolari pentru o expeditie de recuperare a comorii, dar a cautat in partea gresita a uriasului vapor si s-a intors acasa cu mana goala. Esecul l-a lasat falit, a fost dat in judecata, sotia l-a parasit si, in cele din urma, a ajuns la inchisoare. Dar obsesia lui fata de Republic nu s-a diminuat. Acum, cu ajutorul fiului sau Grant, Martin se intoarce pe epava pentru a mai cauta inca o data comoara.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in episodul pilot al serialului, vanatorul de comori Martin Bayerle si fiul acestuia se intorc pe epava care aproape le-a destramat familia, intr-o noua expeditie pentru a rezolva misterul de pe vas si a recupera comoara in valoare de un milliard de dolari.

Seria “Comoara de pe RMS Republic” are premiera exclusiv pe History duminica, 30 octombrie, ora 21:00, si contine 8 episoade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.