Actorul Sebastaian Papaiani a murit la varsta de 80 de ani, in luna mai actorul a fost internat de urgenta pe sectia de neurologie de la Spitalul Universitar.

A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, promotia 1960 si in 1963 debuteaza in filmul / comedia regizorului Geo Zaizescu , “ Un suras in plina vara “, unde alaturi de tanara si frumoasa actrita Florina Luican, se face remarcat atat de critici cat si de public. Filmeaza an de an, atat in drame cat si in comedii si ramane pentru totdeauna de neegalat in memoria cinefililor in rolurile :Plutonier Capsuna / “ B.D....”, Alecu / “ Asta seara dansam in familie “, Pacala, Pompei / “ Toamna bobocilor “ si mai ales Ieremia / “ Toate panzele sus “, scrie Mediafax.

Actorul a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler.

Actorul implinise 80 de ani in luna august. Ultimul sau mesaj pe Facebook a fost in 27 august, cand le-a multumit celor care i-au transmis urari de ziua sa, spunandu-le ca spera sa ii revada cat mai curand. Atunci, actorul a spus ca este pentru prima data cand isi petrece ziua de nastere intr-un spital, transmite News.ro.

"Va multumesc si va sunt recunoscator pentru cuvintele si gandurile frumoase primite in ultimele zile! E pentru prima data cand imi petrec ziua de nastere intr-un spital, dar, cu ajutorul acestui canal de comunicare, am avut impresia ca am fost invitat la o petrecere surpriza unde, spre surprinderea mea, eu am ascultat tot timpul, iar voi tti vorbit tot timpul. Va iubesc si sper ca Dumnezeu sa-mi dea posibilitatea sa va revad cat mai curand, fiindca pentru mine, voi oamenii obisnuiti ati fost si veti ramane marea mea iubire! Va imbratisez pe fiecare in parte, cu drag, Sebastian Papaiani", scria atunci actorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.