HISTORY®, televiziunea factuala numarul 1 din Romania¹, a lansat noua docu-drama “Vremea barbarilor” printr-un eveniment organizat la Palatul Bragadiru, al carui invitat special a fost actorul roman Emil Hostina, unul dintre actorii principali ai seriei. Distributia din rolurile principale este completata de Tom Hopper, Steven Waddington, Richard Brake, Kirsty Mitchell, Ben Batt, Gavin Drea, Nicholas Pinnock si Jefferson Hall, care ii intruchipeaza pe unii dintre cei mai mari razboinicii ai lumii, surprinsi intr-unul dintre eternele conflicte ale omenirii - lupta pentru libertate.

In cadrul evenimentului organizat de HISTORY®, invitatii au putut urmari in premiera al optulea si ultimul episod al serialului “Vremea barbarilor”, Distrugere, cel in care joaca actorul Emil Hostina. Gazda serii a fost Catalin Stefanescu, care l-a provocat pe Emil la o discutie despre serial. La eveniment au participat si reprezentantii A+E Networks UK, compania care detine televiziunea HISTORY®, iar Nicolas Eglau, Chief Operating Officer, a prezentat evolutia pozitiva a HISTORY®si planurile de a investi in continuare in piata din Romania. Mai mult, Garda Romana de la Alba Iulia a oferit un moment demonstrativ de lupte individuale, cu ofiteri romani si gladiatori, formatiuni si strategii militare, spre deliciul celor prezenti.

“Vremea barbarilor” mi-a oferit prilejul minunat si neasteptat de a ma intersecta cu un personaj care pare sa tina mai mult de fabulos decat de istorie. Serialul aduce in fata publicului intamplari ale caror reverberatii inca le simtim prin tesatura timpului, desi au avut loc cu sute de ani in urma”, a declarat actorul Emil Hostina.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in cele opt episoade ale seriei, “Vremea barbarilor” spune povestea ridicarii si caderii Imperiului Roman din punctul de vedere al liderilor rebeli. Este o incursiune viscerala in inima revoltelor contra puterii absolute a Cezarilor. Romanii i-au numit pe oponentii lor "barbari" – triburi percepute ca fiind dincolo de limitele civilizatiei, unde duceau o existenta salbatica si violenta. Cu toate acestea, "barbarii" s-au dovedit a fi barbati si femei ce au purtat lupte magistrale, care ulterior au influentat decisiv viitorul omenirii.

Actorul roman de 40 de ani Emil Hostina, cunoscut pentru rolurile din Harry Potter and the Deathly Hallows I & II (2010-2011), The Zero Theorem (2013), The Borgias (2012) sau The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009), va juca rolul lui Attila, “biciul lui Dumnezeu” venit de la Rasarit, al carui singurul scop era cucerirea totala. Nicholas Pinnock (Captain America: The First Avenger; Fortitude) interpreteaza rolul lui Hannibal, cel care la noua ani a facut juramant de sange impotriva Romei. El fondeaza si prima mare alianta barbara pentru a invinge Roma inainte ca aceasta sa devina de neoprit. Spartacus, sclavul devenit lider al revoltei barbare, este intruchipat de Ben Batt (The Edge of Love; Shameless (UK)). Boudica, regina razboinica a celtilor, care conducea icenii prin tinuturi in carele lor de lupta, este intruchipata de Kirsty Mitchell (The Royal Today; River City). Tom Hopper (Black Sails; Merlin) joaca in rolul lui Arminius, fiul rapit al Germaniei, care s-a ridicat in rang militar si a luptat in campaniile romane prin provinciile estice. Gavin Drea (What Richard Did; Love/Hate) joaca in rolul lui Alaric, regele gotilor, care i-a determinat pe multi barbari din Imperiul Roman sa i se alature in lupta. Steven Waddington (The Imitation Game) apare in rolul lui Fritigern, razboinicul care a infrant si ucis un imparat roman; Richard Brake (Batman Begins; Game of Thrones), in rolul lui Geiseric, ultimul barbar care a rezistat Romei, si Jefferson Hall (Vikings; Game of Thrones), in rolul lui Viriathus, pastorul transformat in lider rebel.

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

Povestea adevarata a luptei de 700 de ani pentru suprematie debuteaza cu momentul in care lumea antica se divide in doua tabere: romani versus barbari, in primul episod al seriei, Rezistenta. Premiera serialului are loc duminica, 4 septembrie, de la ora 21:00. Celelalte sapte episoade vor fi difuzate pe parcursul lunilor septembrie si octombrie, duminca, de la aceeasi ora.

Seria “Vremea barbarilor” este produsa de October Films pentru HISTORY®. Producatori executivi din partea HISTORY® sunt Kristen Burnsa si Russ McCarroll. Adam Bullmore este, de asemenea, producator executiv, Simon George este regizor executiv, iar Michael Waterhouse este producator din partea October Films.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.