Pe 29 august 2016, la Teatrul National Bucuresti, in prezenta inaltelor oficialitati diplomatice, reprezentantilor institutiilor publice si a publicului, s-a dat startul celei de-a doua editii a Festivalului Ambasadelor “Open your culture”.

Un eveniment de excelenta, produs de Asociatia ESCU, este organizat cu patronajul Ministerului Afacerilor Externe, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, si beneficiaza de co-finantare din partea Administratiei Fondului Cultural National. Festivalul Ambasadelor se desfasoara pe parcursul unei saptamani, in perioada 29 august – 4 septembrie, in trei locatii importante din Municipiul Bucuresti, respectiv Teatrul National Bucuresti, unde vor avea loc expozitii de arta, cultura traditionala si ceremonii si obiceiuri de pe mapamond, Cinema Muzeul National al Taranului Roman – Studioul „Horia Bernea” - proiectii de filme cu tematica internationala si Centrul Expozitional ROMEXPO - spectacole de muzica si dans din toate colturile lumii, standuri de prezentare ale ambasadelor participante si degustari de preparate culinare din bucataria internationala.

"Dupa cum arata si dupa cum a fost conceptul de baza al refacerii lui, teatrul este pregatit sa gazduiasca evenimente de prim rang, iar acesta este un eveniment de prim rang in care sunt prezente atatea culturi, atatea imagini ale fiecarei tari in parte, fiecare dintre ele venite aici cu ce are mai specific si mai sensibil", a declarat in deschiderea evenimentului Ion Caramitru, Directorul Teatrului National Bucuresti.
Astfel, pe parcursul intregii saptamani invita publicul bucurestean si nu numai la o serie de evenimente, expozitii si momente artistice, care vor transforma capitala intr-o destinatie a culturii internationale.

STRUCTURA FESTIVALULUI
TEATRUL NATIONAL BUCURESTI - Zona indoor de World ART (29 august – 4 septembrie, program de vizitare intre orele 16:00 – 20:00): expozitii internationale de arta contemporana si traditionala, ceremonii culturale.

Citeste si:
Viorica Dancila, mesaj pentru ambasadori: Nu am sa permit sa faca...
Viorica Dancila, mesaj pentru...

Panorama culturala curpinde o expozitie de arta traditionala si contemporana care ilustreaza fragmente culturale specifice diversitatii tarilor participante: obiecte de patrimoniu, fotografie, ilustratii, teatru, artizanat, etnografie si ceremonii si ateliere culturale traditionale. Tarile care aduc in atentia publicului exponate traditionale reprezentative si demonstratii de obiceiuri culturale specifice sunt: Africa de Sud, Algeria, Republica Moldova, China, Indonezia, Emiratele Arabe Unite, Indonezia si Centrul Cultural Indonezian Pusat Budaya Indonesia, India, Rusia si Centrul Rus de Stiinta si Cultura, Congo, Turkmenistan, Malaezia, Siria, Italia si Institutul Italian de Cultura “Vito Grasso”, Turcia, Iordania si Uruguay. Va mai asteapta doua expozitii de fotografie a lui Vlad Eftenie si Dan Draghicescu, precum si Centrul Cultural European Romano- Panarab cu pictura si sculptura din spatiul geografic pe care il reprezinta. De asemenea, se mai regaseste o mini-expozitie de creatii vestimentare Lana, sub egida Ladies First, Love & Lobby.

Citeste si:
Regizorul Cristian Mungiu invitat cu filmul Bacalaureat, la New York
Regizorul Cristian Mungiu...

CINEMA MUZEUL NATIONAL AL TARANULUI ROMAN – Studioul „Horia Bernea” - World Cinema - program 31 august – 3 septembrie. Vor avea loc proiectii de fime din tari precum Republica Moldova, Rusia, Indonezia, Cipru, Peru, Spania, Uruguay, India, Siria, Cipru, India si, desigur, Romania, care va prezenta filmul “Razboiul regelui”, un documentar despre Regele Mihai I al Romaniei, bazat pe interviul acordat de Majestatea sa lui John Florescu si un mozaic de scurtmetraje prezentate de Cannes Lion Romania- The Alternative School cu cele mai premiate idei creative de promovare a oraselor, comunitatilor si tarilor din ultimii 10 ani.

Centrul Expozitional ROMEXPO - Zona outdoor de World Bazaar - program 2, 3 si 4 septembrie, intre orele 15:00-22:00. Ambasade, institute culturale si organizatii si-au anuntat participarea, precum: Africa de Sud, Algeria, Argentina, Biroul de Informare al Parlamentului European din Romania, Centrul Cultural European Romano-Panarab, China si Institutul Confucius, Congo, Coreea de Sud si Asociatia Culturala Sarang Hanguk, Cuba, Emiratele Arabe Unite, India si Centrul Cultural Rabindranath Tagore, Indonezia si Centrul Cultural Indonezian, Iordania, Centrul de Studii Romano-Japoneze “Angela Hondru”, Lituania, Malaezia, Organizatia Internationala pentru Migratie, Palestina, Peru, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Rusia si Centrul Rus de Stiinta si Cultura, Siria, Spania, Turcia, Turkmeninstan, Ungaria, Uruguay, Yemen, Ansamblul Ellas- Grecia, Asia Fest etc,

Citeste si:
Festivalul World Class: #BeHealthy va avea loc în București pe 7...
Festivalul World Class:...

Acestea va vor asteapta la un dialog multicultural si un periplu prin culturile lumii cu spectacole de muzica si dans, gastronomie, expozitii, ateliere mestesugaresti si de artizanat din diverse culturi, jocuri interactive pentru copii cu workshop-uri de limbi straine, ateliere creative de cunoastere a obiceiurilor si traditiilor tarilor participante, precum si multe alte descoperiri culturale si turistice.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Romania va prezenta o suita de momente, printre care reprezentativ este atelierul demonstrativ de storytelling bazat pe povesti si legende stravechi din Transilvania. Astfel, publicul este invitat sa viziteze standurile de prezentare ale ambasadelor cu expozitii de artizanat, arta si cultura traditionala, obiecte de patrimoniu, mestesuguri reprezentative fiecarei tari si sa asiste la spectacole de arta culinara, restaurante cu specific divers, urmand sa le ofere demonstratii ce vor promova diversitatea gastronomica mondiala. Punctul maxim de atractie il reprezinta, fara indoiala, scena pe care vor evolua artisti din toata lumea ce vor prezenta momente superbe de teatru, muzica si dans, pornind de la tango argentinian, dansuri grecesti, ritmuri de tobe sud africane, sunete inedite de instrumente asiatice, arte martiale, dansuri specifice Orientului si mergand pana la muzica populara romaneasca si chiar ritmuri electronice moderne cu influente multiculturale.

Citeste si:
UNTOLD - Primul Mega Festival din Dubai va avea loc în perioada 15...
UNTOLD - Primul Mega Festival...

Festivalul Ambasadelor este inclus intre evenimentele ce promoveaza Bucurestiul pentru candidatura la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021 si se adreseaza publicului larg, intrarea fiind libera la toate momentele din cadrul festivalului.

FESTIVALUL AMBASADELOR a debutat in anul 2015 cu tema "Around the world in one city". Aflat la cea de-a doua editie, Festivalul este un eveniment cu un concept unic in peisajul cultural romanesc, ce contribuie la sporirea prestigiului si atractivitatii capitalei Romaniei, promovand diversitatea culturala si arta mondiala pe o scena unica.

Mai multe informatii despre Festival si programul integral al evenimentului sunt disponibile:
http://www.festivalulambasadelor.ro/
https://www.facebook.com/embassiesfestival/


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.