Crime + Investigation (CI) prezinta un documentar exclusiv despre cea mai mare inchisoare de femei din Europa, Holloway, care si-a inchis portile in vara acestui an, dupa 165 de ani de functionare.

“Detinutele de la Holloway”, documentarul captivant prezentat de renumitul profesor criminalist David Wilson, fost director al inchisorii, investigheaza extraordinara poveste a penitenciarului inca de la inceputuri si face profilul catorva dintre “locatarele” sale.

Potrivit unui comunicat remis 9am, de la infiintarea sa in 1852, penitenciarul londonez a fost renumit pentru detinutele infame inchise aici. Folosind imagini de arhiva, reconstituiri si marturii ale unor experti, documentarul arunca o privire asupra acestora, dincolo de numele lor, si asupra inchisorii care le-a gazduit. Unele dintre acestea sunt Amelia Sach si Annie Walters, criminalele notorii din epoca victoriana, prizonierele politice Emmeline Pankhurst si Diane Mitford si criminale in serie Myra Hindley si Rose West.

Profesorul David Wilson urmareste modul in care inchisoarea s-a transformat de-a lungul anilor, examineaza crimele detinutelor si discuta cu cei care au experimentat din plin viata in cadrul inchisorii Holloway.

Documentarul “Detinutele de la Holloway” este difuzat in premiera pe Crime + Investigation luni, 22 august, de la ora 22:00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.