Parintii lui Anton Yelchin, un actor din distributia filmelor din seria ”Star Trek”, decedat pe 19 iunie, la varsta de 27 de ani, dupa ce a fost strivit de propriul automobil, vor depune la un tribunal din Los Angeles, marti, documentele prin care vor da in judecata grupul Fiat Chrysler, pe care il acuza de ucidere din culpa, a anuntat avocatul lor, citat de revista Variety.

Automobilul actorului, un model Jeep Grand Cherokee, a iesit din viteza si a inceput sa mearga cu spatele pe o alee din curtea resedintei sale din Studio City, strivind trupul artistului contra unui stalp din caramida.

Vehiculul lui Yelchin fusese rechemat in service, dupa ce Fiat Chrysler si National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) au primit numeroase reclamatii despre confuzia cauzata de schimbatorul de viteze al acestui model de automobil, scrie News.ro.

Mai multi soferi s-au plans de faptul ca de multe ori au crezut ca schimbatorul automobilului lor era plasat in pozitia de ”Parcare”, cand, de fapt, acesta se afla in pozitie ”Neutra”, provocand astfel accidente. NHTSA a primit aproape 700 de plangeri pe aceasta tema, ce au inclus 266 de accidente, dintre care 68 s-au soldat cu accidentari ale persoanelor implicate.

Accidentul lui Anton Yelchin face obiectul unei anchete in plina desfasurare, dar se crede ca este singurul care a provocat o victima pana in prezent.

Parintii lui Yelchin, Viktor si Irina Yelchin, au decis sa dea in judecata Fiat Chrysler, dar si concesionarul de automobile AutoNation si compania ZF North America - producatorul schimbatorului de viteze cu care era echipat automobilul fiului lor.

Presa afirna ca Gary Dordick, avocatul familiei Yelchin, va anunta acest proces prin intermediul unei conferinte de presa, ce va avea loc marti.

Nascut in Rusia, la Sankt Petersbug, Anton Yelchin a ajuns in Statele Unite la varsta de sase luni cu parintii lui, patinatori-vedeta ai Baletului pe gheata din Leningrad.

Si-a inceput cariera la varsta de noua ani si a obtinut cateva roluri in seriale de televiziune in anii 1990.

S-a facut remarcat in filme precum ”Mascul necrutator/ Alpha Dog” (2006), ”Charlie Bartlett” (2007), ”Terminator - Salvarea” (2009) si ”Green Room” - un film din 2015, salutat de criticii de specialitate.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

Rolul care i-a adus celebritatea a fost Pavel Chekov din cele mai recente filme ale francizei cinematografice ”Star Trek” - ”Star Trek: Un nou inceput” (2009), ”Star Trek In intuneric 3D” (2013) si ”Star Trek. Dincolo de infinit!” - ce a fost lansat pe 22 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.