Ovidiu Lipan Tandarica va deschide cea de-a opta editie a Festivalului de Film Istoric Rasnov (FFIR), cand va readuce „explozia balcanica” intr-un concert special pentru cei ce se vor afla in oras pe 29 iulie. Repertoriul include atat piese originale ale artistului, cat si melodii traditionale romanesti, precum Ciocarlia, Sarba de la Cozmesti si Hora moldoveneasca, completate de compozitii din repertoriul aromanesc.

Festivalul de Film Istoric Rasnov 2016 aduce peste 100 de ore de filme, dezbateri si concerte, care includ peste 40 de productii documentare si de fictiune, 13 momente muzicale si evenimente speciale, 2 expozitii si un targ de carte. Acestea vor avea loc, intre 29 iulie si 7 august, in Cetatea Rasnov, la cinematograful Amza Pellea, in Biserica Evanghelica si in Piata Unirii din oras. De asemenea, aproape 40 de invitati speciali vor dezbate tema principala a festivalului de anul acesta: “(R)Evolution”.

Ovidiu Lipan Tandarica este cel mai faimos percutionist roman, avand la activ peste 50 de ani de concerte atat pe scenele autohtone, cat si din intreaga lume. Invitatii speciali ai artistului sunt Stelu Enache, Pantiru Brass si Grupul Balcano. Stelu Enache este o voce extraordinara si unul dintre cei mai apreciati artisti ai muzicii aromane, iar Pantiru Brass este parte din Fanfara Zece Prajini, muzicanti cunoscuti pe aproape toate continentele, cu nenumarate participari la zeci de festivaluri nationale si internationale. Acompaniamentul este asigurat de Grupul Balcano, format din artisti cu vasta experienta artistica si nenumarate colaborari cu mari solisti ai tarii. Concertul va avea loc pe 29 iulie, in Piata Unirii, din Rasnov, de la ora 20:00.

Vizitatorii vor mai putea asculta in gradina Cetatii Rasnov, pe 5 august, un concert marca Dan Byron si Luiza Zan, iar pe 6 august scena va fi ocupata de Vali Racila, Raul Kusak si Hanno Höfer. Vor mai concerta pe parcursul celor 10 zile de festival trupele Domino, Innuendo Trio, Icon Arts Percussion Group, Cvartetul Solaris si Ansamblul Flauto Dolce. Biserica Evanghelica din Rasnov va gazdui, pe 30 iulie, un spectacol de muzica elisabetana si versuri de Shakespeare, unde invitat special va fi actrita Daniela Nane.

Potrivit unui comunicat remis 9am, printre evenimentele pregatite pentru vizitatori se numara si cine-concertul “Genuine – povestea unui vampir”, un episode din (r)evolutia genului horror, cu pasaje din Kafka, spectatolul-colaj “Istorisirile unei Regine”, inspirat din povestile Reginei Maria a Romaniei, iar mezzosoprana Claudia Codreanu, Costin Soare (lauta, chitara) si actrita Simona Bondoc vor pune in scena momentul de muzica spaniola “Amprenta morilor de vant. De la Cervantes la Garcia Lorca”.

Citeste si:
Ovidiu Lipan Tandarica a refuzat sa cante la targul din Piata...
Ovidiu Lipan Tandarica a...

Vizitatorii vor putea vedea si expozitia „Franturi de istorie”, care include fotografii, realizate de Dan Draghicescu, cu masini de epoca ce apartin unor familii britanice si este dedicata Zilei Armistitiului (11 noiembrie). Expozitia colectiva “Bilet de lup” este un martor al unui ciclu de documentare si prezinta imagini realizate de Augustin Bucur, Veaceslav Cebotari, Catalin Dobre, Ionut Piturescu, Manuela Morar, Andrei Radulescu si Mihai Tuca.

Partenerii care s-au alaturat anul acesta Festivalului de Film Istoric Rasnov sunt: Banca Comerciala Romana, Romanian Business Consult, Institutul Cultural Roman, Banca Transilvania, Allen & Overy, Erbasu SA, Crama La Salina, Golin, MullenLowe.

Mai multe detalii sunt disponibile la www.ffir.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.