Trupul neinsufletit al actorului Radu Beligan va fi depus vineri seara, la orele 20, la biserica Coltea pentru priveghi, urmand ca sambata dimineata sa fie asezat in foaierul Salii Mari a Teatrului National ”I.L.Caragiale” din Bucuresti, intre orele 10.00 - 13.00, a anuntat fiica actorului, Lamia Beligan, pe contul de Facebook.

”Multumesc din suflet celor care sunt alaturi de mine si de familia mea in aceste clipe grele. Regret ca datorita unor false informatii vehiculate in presa oamenii au fost indreptati, in mod gresit, catre Teatrul National in aceasta seara. Tatal meu va fi depus maine seara, la orele 20, la biserica Coltea pentru Priveghi, urmand ca sambata dimineata sa isi intalneasca pentru ultima oara publicul iubit in incinta Teatrului National”, a scris, joi seara,pe contul de Facebook fiica lui Radu Beligan, Lamia Beligan.

Trupul neinsufletit al actorului Radu Beligan va fi depus sambata in foaierul Salii Mari a Teatrului National ”I.L.Caragiale” din Bucuresti, intre orele 10.00 - 13.00, iar inmormantarea va avea loc in aceeasi zi la Cimitirul Bellu, anunta Uniunea Teatrala din Romania.

”UNITER - Uniunea Teatrala din Romania isi exprima profunda tristete fata de disparitia unui titan al teatrului romanesc, maestrul Radu Beligan (14 decembrie 1918 – 20 iulie 2016)”, se arata in mesajul transmis.

Cel mai longeviv actor aflat in activitate pe scena de teatru, Radu Beligan a incantat cu sarmul sau inconfundabil timp de 79 de ani spectatorii care, dupa cum spunea maestrul, ”m-au facut ceea ce sunt”.

”Un actor unic, mentorul a zeci de generatii, idolul a mii de spectatori, un adevarat simbol al artei teatrului, Radu Beligan a trait pentru meseria lui, punand Teatrul pe primul plan. Un artist complet: actor de teatru, film si radio, regizor, scriitor, profesor universitar, director de teatru, presedinte de onoare al Institutului International de Teatru, membru al Academiei Romane, Radu Beligan este o personalitate a Teatrului Mondial. Ne va ramane mereu in amintire cu zambetul sau dulce-amarui... Dumnezeu sa il ierte!”, se arata in comunicatul UNITER, citat de NEWS.ro.

Actorul Radu Beligan, in varsta de 97 de ani, membru de onoare al Academiei Romane, a murit, miercuri, la Spitalul Elias, in urma unui stop cardio-respirator.

Citeste si:
Sorana Darclee și-a înmormântat mama. Ce a scris pe Instagram la...
Sorana Darclee și-a...

Radu Beligan, maestru al teatrului romanesc, a carui longevitate artistica a fost recunoscuta si de reprezentantii Guinness World Records, a fost unul dintre cei mai apreciati artisti ai scenei teatrale nationale, ocupand, de asemenea, functiile de director al Teatrului de Comedie, intre anii 1961 si 1969, si al Teatrului National din Bucuresti (TNB), intre anii 1969 si 1990.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.