Teatrul Nottara se redeschide pe 10 octombrie. Cladirea de pe Bulevardul Magheru din Bucuresti a fost reevaluata de o noua echipa de experti, care a constatat ca a fost incadrata gresit la clasa I de risc seismic in urma cu 7 luni.

In consecinta, salile de spectacole nu reprezinta un pericol pentru public, asa ca activitatea va fi reluata, transmite TVR.

Pentru noua expertiza a cladirii au fost luate mai multe probe din structura si din zidarie. De asemenea, au fost analizate incaperile imobilului, precum si apartamentele din bloc.

Munca a durat 7 luni, iar la final a fost incadrata la clasa a II-a de risc seismic, ceea ce inseamna ca evaluarea initiala a fost gresita.

Rezultatele au ajuns la Primarie pentru excluderea cladirii de pe Magheru din lista de cladiri considerate pericol public.

Expertiza a stabilit si ce lucrari de restaurare are nevoie Teatrul Nottara: consolidarea stalpilor din zona foaierelor si refacerea salilor de spectacol. Dupa aceea, cladirea va fi incadrat in clasa de risc seismic III, precizeaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.