„Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” continua periplul prin tara dupa ce, timp de o saptamana, publicul din Tulcea a fost invitat sa vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme romanesti realizate in ultimii ani. Astfel, spectatorii prezenti la proiectii au avut ocazia de a dialoga, in cadrul unor sesiuni de intrebari si raspunsuri cu invitatii speciali ai „Caravanei filmului romanesc” prezenti la Tulcea: Radu Gabrea si Victoria Cocias, Bogdan Stanoevici si Nicodim Ungureanu, Doru Nitescu si Doru Ana, Oana si Vlad Paunescu, Serban Marinescu si Bogdan Ficeac.

Urmatorul oras in care va poposi „Caravana filmului romanesc” este Ghimbav, unde, in perioada 13 - 17 iulie a.c., iubitorii de film sunt invitati la o serie de proiectii in aer liber, ce vor avea loc in curtea de la Scoala Mare din Ghimbav, cu incepere de la ora 21.30, accesul publicului fiind gratuit.

Timp de cinci seri, spectatorii vor putea aprecia creatiile actoricesti de valoare ale unor mari actori ai scenei si filmului romanesc: Victor Rebengiuc, Victoria Cocias, Rodica Lazar, Mircea Diaconu, Dorel Visan, Ion Caramitru, Florin Zamfirescu, Bogdan Stanoevici, Nicodim Ungureanu, dar si Aleksey Guskov, Mélanie Laurent, Dmitri Nazarov, François Berléand.

Filmele propuse in program sunt realizate in ultimii ani de importanti regizori ai cinematografiei nationale si internationale: Dan Pita („Kyra Kyralina”), Radu Gabrea („O poveste de dragoste. Lindenfeld”), Serban Marinescu („Doar cu buletinul la Paris”), Radu Mihaileanu („Concertul”) si Cristian Comeaga („Cel ales”).

Potrivit unui comunicat remis 9am, subiectele filmelor prezentate abordeaza, cu umor sau cu duiosie, cu obiectivitate sau poetic, povestile de viata ale personajelor, purtandu-i pe spectatori, pentru doua ceasuri, in lumea mirifica a filmului de fictiune, dar care are numeroase tangente cu realitatea. Muzica ambientala ce va fi oferita spre auditie spectatorilor inaintea inceperii filmelor apartine compozitorilor Florian si Cristian Nanu.

Scopul „Caravanei filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale”, proiect aflat in al patrulea an de existenta, este acela de promova filmul romanesc din toate timpurile, aducand un omagiu cinematografiei nationale si cineastilor romani, fiind singura caravana care promoveaza exclusiv filmul romanesc. Urmatoarele popasuri pe traseul „Caravanei filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” vor fi in orasele: Amara, Onesti si Braila.

Citeste si:
"Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei...
"Caravana filmului romanesc –...

Program „Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale”
Ghimbav, 13 – 17 iulie a.c.

Miercuri, 13 iulie, ora 21.30:

DOAR CU BULETINUL LA PARIS
Regia: Serban Marinescu
Scenariul: Serban Marinescu, Denis Dinulescu
Cu: Mircea Diaconu, Dorel Visan, Razvan Vasilescu, Adrian Titieni
Durata: 98 min.

Joi, 14 iulie, ora 21.30:

O POVESTE DE DRAGOSTE, LINDENFELD
Regia: Radu Gabrea
Scenariul: Adrian Lustig
Cu: Victor Rebengiuc, Victoria Cocias, Mircea Diaconu, Ion Caramitru
Durata: 95 min.

Vineri, 15 iulie, ora 21.30:

KYRA KYRALINA
Regia: Dan Pita; Scenariul: Ioan Grigorescu, dupa romanul lui Panait Istrati;
Cu: Iulia Dumitru, Corneliu Ulici, Iulia Cirstea, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, András Demeter, Ovidiu Niculescu, Stefan Iancu
Durata: 99 min.

Sambata, 16 iulie, ora 21.30:

CONCERTUL
Regia: Radu Mihaileanu
Scenariul: Matthew Robbins, Héctor Cabello Reyes, Thierry Degrandi, Alain-Michel Blanc, Radu Mihaileanu
Cu: Aleksey Guskov, Mélanie Laurent, Dmitri Nazarov, François Berléand, Vlad Ivanov, Miou-Miou
Durata: 119 min.

Citeste si:
"Caravana filmului romanesc" ajunge la Ghimbav
"Caravana filmului romanesc"...

Duminica, 17 iulie, ora 21.30:
CEL ALES
Scenariul si regia: Cristian Comeaga;
Cu: Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu, Olimpia Melinte
Durata: 125 min.

Proiectiile vor avea loc in perioada 13 - 17 iulie, incepand de la ora 21.30, in curtea de la Scoala Mare Strada (Strada Pietii nr. 70), iar accesul publicului este gratuit, in limita celor 170 de locuri disponibile.

In cazul in care conditiile meteorologice vor fi nefavorabile, proiectiile vor avea loc in sala de sport a scolii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.