LifeStar 6 Iulie 2016 15:00
Un nou premiu va fi oferit concurentului care va castiga premiul I la Sectiunea de Vioara a Concursului International George Enescu 2016: participarea la iPalpiti Festival of International Laureats 2017. Acest premiu este pus la dispozitie de dirijorul si violonistul Eduard Schmieder, membru al juriului editiei de anul acesta a Concursului International George Enescu.

Desfasurat in Los Angeles, Statele Unite ale Americii, iPalpiti Festival of International Laureats 2017 are ca scop sustinerea tinerilor muzicieni cu un talent deosebit, care reusesc sa duca muzica clasica in secolul urmator. Participarea va implica sustinerea unor recitaluri in spatii celebre, cum ar fi Disney Concert Hall, costurile necesare deplasarii fiind acoperite in mod integral de catre organizatori.

Acest premiu special se adauga Bursei “Stefan Gheorghiu” de doi ani la Berlin, la prestigioasa Daniel Barenboim Academy, care va fi acrodata celui mai bine clasat concurent roman la Sectiunea Vioara a Concursului Enescu 2016. Bursa este oferita de trei dintre cele mai importante violoniste de origine romana in plan international, Mihaela Martin, Silvia Marcovici si Mariana Sirbu.

Concursul International George Enescu reprezinta o adevarata platforma de lansare pentru viitoare personalitati ale muzicii internationale. Construit in baza unui concept mixt, Concursul Enescu permite o buna promovare a competitorilor si a laureatilor, precum si o buna promovare a muzicii lui George Enescu. Concursul Enescu devine astfel locul de intalnire pentru artisti consacrati, pentru laureati ai editiilor trecute care si-au dezvoltat o cariera internationala, pentru laureati ai editiei anterioare, care sunt in curs de promovare, si pentru tinerii artisti care lupta acum pentru a se afirma.

Juriul de specialitate, format din muzicieni consacrati, decide premiile care se vor acorda la fiecare dintre cele patru sectiuni ale Concursului: Vioara, Pian, Violoncel, Compozitie. Premiul I se va intitula „Marele premiu al Concursului International George Enescu”, iar valoarea premiilor pentru fiecare sectiune de interpretare a Concursului International George Enescu, editia 2016 este:

  • Premiul I – 15.000 Euro
  • Premiul II – 10.000 Euro
  • Premiul III – 5.000 Euro

Pentru sectiunea Compozitie a Concursului International George Enescu, editia 2016 se acorda urmatoarele premii:
  • Premiul pentru sectiunea de muzica simfonica – 10.000 Euro
  • Premiul pentru sectiunea muzica de camera – 7.000 Euro
Semifinalistilor si finalistilor Concursului, juriul le mai poate acorda:
  • Premiul pentru cel mai bun acompaniator strain al Sonatelor pentru vioara si pian de “George Enescu” in valoare de 4.000 Euro
  • Premiul pentru cel mai bun acompaniator strain al Sonatei in fa minor pentru violoncel si pian de “George Enescu” in valoare de 4.000 Euro
  • Premii din partea partenerilor si sponsorilor
Serie de concerte organizate in cadrul stagiunii de concerte a filarmonicilor din Romania
Citeste si:
Concursul Complet Internațional de la Karpatia Horse Show,...
Concursul Complet...

Concert organizat in cadrul Festivalului si Concursului International George Enescu (2017 / 2018)

Biletele pentru Concursul Enescu 2016 pot fi achizitionate online din reteaua Eventim si de la casele Librariilor Humanitas - Libraria Humanitas Cismigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, Bucuresti) si de la Libraria Humanitas din Sibiu (Strada Nicolae Balcescu 16, Sibiu). La casele librariilor, publicul va putea consulta si programul complet al recitalurilor extraordinare si concertelor cu orchestra programate la Ateneul Roman, in format print. Programul integral online al Concursului Enescu 2016 este disponibil AICI.

Preturile biletelor si abonamentelor variaza intre 20 de lei si 400 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.