Chitaristul american Scotty Moore, un pionier al muzicii rock'n'roll si membru al trupei originale care l-a acompaniat pe Elvis Presley, a murit, marti, la varsta de 84 de ani, informeaza Reuters.

Scotty Moore, care a participat la inregistrarea primei piese de succes lansate de Elvis Presley, ”That's All Right" ("Mama"), dar si a altor single-uri celebre ale ”regelui rock'n'roll-ului”, precum ”Heartbreak Hotel” si ”Hound Dog”, a murit in orasul Nashville, dupa ce starea lui de sanatate s-a deteriorat constant in ultimele luni, raporteaza cotidianul Memphis Commercial-Appeal.

Scotty Moore, care s-a nascut in orasul Gadsen din statul american Tennessee, a inceput sa cante la chitara la varsta de opt ani si a fost recrutat pentru a canta in trupa lui Elvis Presley de legendarul producator muzical Sam Phillips, in 1954, potrivit revistei Rolling Stone.

Acea trupa, supranumita Blue Moon Boys, care i-a mai inclus pe basistul Bill Black si tobosarul D.J. Fontana, l-a acompaniat pe Elvis Presley in urmatorul deceniu, interpretand si inregistrand alaturi de el numeroase piese care i-au adus acestuia titulatura de ”Rege al rock'n'roll-ului”.

Scotty Moore a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in anul 2000, scrie News.ro.

Chitaristul va fi inmormantat joi in orasul Humboldt din statul american Tennessee.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.