Albumul ”Freddie Mercury: Messenger Of The Gods - The Singles”, care reuneste 13 piese compuse si interpretate de artistul britanic, va fi lansat pe 2 septembrie, informeaza Universal Music Romania.

Lansat prin Mercury Records, setul aduce laolalta, in 13 viniluri de 7 inchi, single-ul de debut solo, ”I Can Hear Music” (1973), lansat sub numele Larry Lurex, piese din anii ’80 cu influente disco si colaborari cu soprana Montserrat Caballé, inclusiv faimoasa ”Barcelona”.

Alaturi de discuri, setul cuprinde fotografii, dintre care o parte nu au fost publicate pana in prezent. Materialul va fi disponibil si ca un dublu CD cu un booklet de 20 de pagini.

Nascut sub numele de Farrokh Bulsara, in Zanzibar, pe 5 septembrie 1946, cel care ulterior s-a numit Freddie Mercury, a pus bazele trupei Queen, alaturi de Brian May si Roger Taylor in 1970.

Primul sau single solo a fost lansat cu o saptamana inainte de debutul formatiei Queen. Pe masura ce cariera trupei Queen a luat avant, Freddie Mercury si-a canalizat energia asupra formatiei. A durat mai mult de un deceniu pana sa lanseze cel de-al doilea single solo - ”Love Kills” (1984) -, pentru coloana sonora a re-editarii filmului ”Metropolis” (1927), scrie NEWS.ro.

Albumul de debut al lui Freddie Mercury, ”Mr. Bad Guy”, a fost lansat in 1985. In 1987, el a intrat in lumea muzicii clasice, odata cu melodia ”Barcelona”, un duet cu soprana de origine spaniola Montserrat Caballé. Single-ul a fost ales drept imn al Jocurilor Olimpice din 1992, care s-au desfasurat in orasul spaniol.

Alte doua extrase de pe album, ”The Golden Boy” si ”How Can I Go On”, sunt incluse in box-setul ”Messenger Of The Gods”.

Cu ocazia aniversarii a 70 de ani de la nasterea lui Freddie Mercury, in orasul Montreaux va avea loc o sarbatoare in sprijinul organizatiei The Mercury Phoenix Trust.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.