2 iulie e noaptea in care cinefilii nu dorm. Pentru al 8-lea an consectiv ShortsUP aduce la viata maratonul cinematografic dedicat promovarii filmelor valoroase de scurtmetraj, produse in ultimul an si premiate la marile festivaluri ale lumii. Selectia oficiala Noaptea Lunga a Filmelor Scurte cuprinde 28 de scurtmetraje si tot atatea povesti de viata adunate din toate colturile lumii. Spectatorii bucuresteni le vor savura de la 9 seara pana la 5 dimineata in Pavilionul Central Romexpo, transformat in cel mai mare spatiu de cinema neconventional.

La a 8-a editie a noptii lungi, filmele nu se mai multumesc sa stea pe ecran. La miezul noptii, artistul hip-hop DOC (Vlad Munteanu), fondatorul trupei CTC, urca pe scena ShortsUP pentru un performence interactiv inspirat de subiectele filmelor din program. DOC face stand-up comedy pe rime de hip-hop si da viata povestilor culese din zeci de spatii geografice, din America, pana-n Franta, Noua Zeelanda, Romania si Rusia, mixandu-le cu beaturi hip-hop. Oricat de diverse ar fi provocarile oamenilor din culturi diferite, ele sunt conectate de acelasi fir rosu: cautarea iubirii, acceptarea diversitatii, nevoia de schimbare – temele cheie ale selectii de film ShortsUP.

Potrivit unui comunicat remis 9am, cel mai asteptat film al noptii este marele castigator al premiului Oscar in 2016, Balbaitul (r. Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015), o fictiune emotionanta despre singuratate si curaj, care te lasa fara cuvinte, la propriu. Doza de sarcasm si comedie neagra e adusa in program de Pranzul de duminica (r. Celine Devaux, Franta, 2015), castigatorul premiului Cesar pentru animatie, o poveste despre familii. Cum sa scapi de pranzul de duminica si de toate intrebarile incomode din partea unei familii obositoare? Cand vine vorba de rude, James trebuie sa aleaga intre iubire si ura, o decizie deloc usoara.

Curajul de a merge pe un drum diferit duce la schimbari eliberatorii, iar acesta este subiectul multor filme produse si premiate in ultimul an. Printre ele se numara si productia inovatoare Sunca doamnei Razie (r. Sol Friedman, Canada, 2015), povestea unei doamne respectabile care la 90 de ani renunta la religia iudaica pentru sunca bacon si Google. Ce-ti trebuie ca sa dai totul pentru o viata noua? Nu mai mult de 10 minute si un film care a castigat premiul pentru cel mai bun documentar la Sundance Film Festival si zeci de nominalizari internationale.

Emotia si suspansul ajung in programul noptii lungi odata cu filmul Valul '98 (r. Ely Dagher, Lebanon, 2015), castigatorul Palme d'Or la Cannes Film Festival. Un scurtmetraj ce exploreaza relatia unui tanar libanez cu orasul Beirut. Deziluzionat de suburbii, Omar decide sa descopere adancurile orasului si se trezeste prins intr-o lume indepartata, ducand o lupta continua pentru a se simti din nou acasa.

Citeste si:
Hotelul Carlton din Cannes își scoate la licitație mobilierul!
Hotelul Carlton din Cannes...

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, editia 8, va avea loc pe 2 iulie in cupola Pavilionului Central Romexpo – cel mai mare spatiu cinematografic neconventional care numara 10.000 de metri patrati dedicati filmului scurt. Pe langa proiectii de scurtmetraje, spectatorii vor putea descoperi si instalatia video ”Night Time in Bucharest”, inspirata de fotografiile artistului Adi Tudose cu personajele ce populeaza orasul pe timp de noapte.

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte pot fi achizitionate din retelele MyTicket, Eventbook si Eventim la pretul de 35 de lei in perioada Pre-Sale (21 iunie – 2 iulie) si 40 de lei la fata locului, in limita locurilor disponibile. Biletul include acces la o noapte intreaga cu scurtmetraje premiate, instalatie video, food-court cu live cooking si experiente culinare artizanale.

Citeste si:
Câștigătoarea ucraineancă de la Eurovision 2016 se află printre...
Câștigătoarea ucraineancă de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.