Chitaristul nord-irlandez Henry McCullough, membru al trupei Wings, in care a cantat alaturi de Paul McCartney, a murit, marti, la varsta de 72 de ani, informeaza bbc.com.

Henry McCullough, care a crescut in Portstewart, a cantat cu numerosi muzicieni de seama, precum Paul McCartney si trupa Wings, si a contribuit la inregistrarea temei muzicale a filmului ”Live and Let Die” (1973) din seria ”James Bond”.

A petrecut 18 luni inregistrand si sustinand turnee alaturi de grupul Wings in anii 1970 si a participat la inregistrarile piesei ”My Love”, care a ajuns pe primul loc in topul american.

Ulterior, McCullough a semnat cu casa de discuri Dark Horse detinuta de un alt fost membru al trupei The Beatles, George Harrison, pe care l-a ajutat sa isi lanseze albumul de debut, ”Mind Your Own Business”.

A cantat si cu Joe Cocker la legendarul concert de la Woodstock din 1969, scrie News.ro.

De asemenea, Henry McCullough a sustinut turnee cu alte nume sonore ale muzicii rock, precum Jimi Hendrix si Pink Floyd.

In ultimii ani, muzicianul irlandez a fost elogiat de criticii de specialitate, gratie unor albume precum ”Belfast to Boston” si ”Poor Man's Moon”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.