Bilete pentru Concursul Enescu 2016 si programul complet al recitalurilor extraordinare si concertelor cu orchestra programate la Ateneul Roman, disponibile acum si la casele Librariilor Humanitas

Anna Tifu, Valentin Radutiu, Stefan Tarara, Josu de Solaun, Eun-Sun Hong, David Geringas, Peter Donohoe, Florin Croitoru, alaturi de Filarmonica „George Enescu” si de dirijorii Horia Andreescu, Alex Bloch, Christoph Poppen si John Axelrod sunt doar cativa dintre artistii care vor interpreta pe scena Ateneului Roman in cadrul Concursului Enescu 2016, intre 3 si 25 septembrie. Li se alatura peste 200 dintre cei mai talentati tineri muzicieni ai momentului din peste 40 de tari, care intra in concurs si evolueaza in recitaluri si concerte cu orchestra in fata publicului pentru a-si trai visul de a deveni mari muzicieni ai lumii.

Provocarea pe care o lanseaza Concursul Enescu 2016 (3-25 septembrie, Bucuresti) nu doar pentru artisti, ci si pentru public este „Traieste-ti visul!”. Pornind de la valorile in care credea George Enescu, aceasta editie invita la o recunoastere si sarbatorire a visurilor care duc societatea mai departe.

Timp de 22 de zile, publicul este asteptat in Sala Mare a Ateneului Roman sa ii asculte si sa ii sustina pe tinerii muzicieni in drumul catre visul lor de a deveni mari muzicieni ai lumii. Intr-un nou concept, in cadrul Concursul Enescu 2016, tinerilor artisti li se alatura muzicieni consacrati, membri ai juriului Concursului, fosti laureati ai Concursului Enescu, precum si laureatii ai editiei 2014, intr-o serie de peste 19 recitaluri extraordinare si concerte cu orchestra.

Pianistul Peter Donohoe, “integru si plin de inteligenta” (The Guardian), Stefan Tarara, un copilul-minune al viorii, violoncelista stabilita la Berlin Eun-Sun Hong, dar si pianistul spaniol indragostit de George Enescu, Josu de Solaun sunt doar cativa dintre artistii care vor sustine recitaluri extraordinare in cadrul Concursului Enescu 2016. Gala de deschidere a Concursului Enescu 2016 va aduce pe scena Ateneului Roman, pe 3 septembrie, Triplul Concert de Beethoven in interpretarea a trei laureati ai Concursului, astazi nume cu rezonanta in muzica clasica internationala: Anna Tifu (vioara), Valentin Radutiu (violoncel) si Mihai Ritivoiu (pian), alaturi de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. In a doua parte a aceluiasi concert, publicul va putea asculta in premiera si lucrarea Tektonum, compusa de Serbastian Androne, castigatorul Sectiunii Compozitie a Concursului Enescu 2014. La Galele Finale ale fiecarei sectiuni de concurs - Vioara, Violoncel, Pian - publicul se va putea bucura de trei concerte cu orchestra ale celor mai bine clasati tineri artisti din Concurs, urmand ca la final sa afle in timp real cine este casitgatorul editiei 2016 a Concursului Enescu. Din programul de evenimente speciale a Concursului Enescu 2016 vor mai face parte si lansari de CD-uri si sesiuni de autografe.

Citeste si:
Corul National Madrigal a transformat Parcul Ateneului Roman intr-o...
Corul National Madrigal a...

Bilete pentru Concursul Enescu 2016 pot fi achizitionate incepand de astazi si la casele Librariilor Humanitas - Libraria Humanitas Cismigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, Bucuresti), precum si de la Libraria Humanitas din Sibiu (Strada Nicolae Balcescu 16, Sibiu). La casele librariilor, publicul va putea consulta si programul complet al recitalurilor extraordinare si concertelor cu orchestra programate la Ateneul Roman, in format print. Pentru optiunea achizitionarii biletelor online, programul integral al Concursului Enescu 2016 si accesul catre platforma de bilete a Eventim sunt disponibile AICI.

Preturile biletelor si abonamentelor pentru Concursul Enescu variaza intre 20 de lei si 400 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.