HISTORY® va difuza in premiera documentarul in sase parti “Piratii si comoara templierilor”, care incearca sa elucideze un mister de sute de ani.

In fiecare duminica, de la ora 20:00, renumitul arheolog subacvatic Barry Clifford si istoricul Scott Wolter scot la iveala noi dovezi care sa arate conexiunile ascunse dintre doua grupuri legendare, despartite de 500 de ani: cavalerii templieri si piratii secolului al XVII-lea. Descoperirile acestor cercetatori pot schimba istoria si pot conduce catre o comoara care a fost ingropata cu secole in urma.

Echipa de specialisti are acces, in exclusivitate, la o descoperire fara precedent: cinci corabii de pirati aflate in acelasi loc, pe fundul marii. Ei vor excava atat pe uscat, cat si in apa, in cautarea comorii pierdute, vor explora pesteri ascunse, cimitire si vechi structuri de piatra, vor urca munti si vor traversa jungla deasa, descoperind noi indicii ale unei enigme fascinante. Potrvit unui comunicat remis 9am, cercetatorii vor sa demonstreze ca exista o legatura intre cavalerii templieri si piratii care pradau orasele Boston si New York si, poate, chiar cu regele Solomon, creand astfel o punte intre Ierusalim, Europa, Africa si coasta de est a Statelor Unite.

In primul episod, difuzat pe 19 iunie, o relicva descoperita pe un vas naufragiat in Madagascar ii determina pe Barry Clifford si pe Scott Wolter sa inceapa investigatia. Scott merge pe urmele cavalerilor templieri in Portugalia, unde gaseste cateva informatii uimitoare. Intre timp, in Madagascar, Barry cerceteaza o nava de razboi care crede ca este a Capitanului Kidd si astfel face o descoperire impresionanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.