Chitaristul si compozitorul englez Eric Clapton a declarat intr-un interviu acordat revistei Classic Rock ca sufera de neuropatie periferica, astfel, abilitatea sa de a canta la chitara este limitata.

”Am avut destul de multe dureri, in ultimul an. Au inceput din zona joasa a spatelui si au devenit ceea ce medicii numesc neuropatie periferica - care se simte ca si cand ai suferi socuri electrice la membrele inferioare”, a explicat Eric Clapton, citat de consequenceofsound.net.

”Este o munca grea sa canti la chitara si trebuie sa ma resemnez ca nu voi avea cum sa imbunatatesc asta”, a adaugat muzicianul britanic.

Conditia fizica l-a impiedicat pe Eric Clapton sa sustina turnee in ultimii ani. In 2013, chitaristul a fost fortat sa anuleze mai multe date de concert, din cauza durerilor de spate. Anul urmator, el vedea ca o varianta retragerea. ”Drumul a devenit insuportabil”, spunea intr-un interviu acordat revistei Uncut. ”Sunt milioane de lucruri pe care as vrea sa le fac, dar iau in considerare si retragerea. Ceea ce-mi voi permite sa fac este sa continui sa inregistrez in studio. Nu vreau sa ajung sa ma fac de ras”, a mai afirmat el.

Pe 20 mai, Eric Clapton a lansat albumul de studio ”I Still Do”, al 23-lea din discografia artistului, scrie News.ro.

Eric Clapton, nascut pe 30 martie 1945, este singurul muzician inclus de trei ori in Rock and Roll Hall of Fame: ca artist solo si ca membru al formatiilor Yardbirs si Cream. A fost clasat pe locul al patrulea in topul Gibson 50 al celor mai buni chitaristi din lume. Dupa ce a parasit trupa Yardbirds, la mijlocul anilor 60, s-a alaturat lui John Mayall & the Bluesbreakers, iar in 1966, impreuna cu Ginger Baker (tobe) si Jack Bruce (bas), a format trupa Cream, care s-a destramat dupa doi ani. Eric Clapton, supranumit ”Slowhand”, a colaborat apoi cu muzicieni precum Steve Winwood, George Harrison, JJ Cale si BB King. A castigat, pana in prezent, 18 premii Grammy.

Eric Clapton a concertat la Bucuresti, alaturi de Steve Winwood, in 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.