LifeStar 20 Mai 2016 13:44
Chitaristul John Berry, unul dintre membrii fondatori ai trupei iconice de hip-hop Beastie Boys, a murit joi in Massachusetts, la varsta de 52 de ani, acesta suferind de mai mult timp de dementa, informeaza Reuters.

Tatal lui Berry a povestit pentru revista Rolling Stone ca fiul sau suferea de dementa, boala care se acutizase in ultimul timp.

Berry a venit cu ideea pentru numele formatiei Beastie Boys si a fost unul dintre primii membrii ai trupei atunci cand s-a format in anul 1981. Primul concert al trupei a avut loc in apartamentul uli Berry din New York in fata unui public restrans.

Acesta a cantat pe EP-ul trupei, "Polly Wog Stew", inregistrat in 1982, dar a plecat la scurt timp, inainte ca trupa sa treaca de la punk la genul hip-hop, potrivit Rolling Stone. Dupa plecarea lui Berry, Beastie Boys a inregistrat prima melodie hip-hop numita “Cooky Puss”, care a marcat stilul ulterior al formatiei, scrie MEDIAFAX.

Berry a fost membru al altor formatii mai putin cunoscute dupa ce a plecat precum Even Worse, Big Fat Love, Highway Stars si Bourbon Deluxe.

Desi Berry a parasit Beastie Boys la inceputul drumului muzical al trupei, acestia nu au negat contributia sa la consolidarea trupei. In 2012 cand formatia a fost inclusa in The Rock and Roll Hall of Fame, Adam Horovitz a citit un speech in care John Berry era mentionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.