LifeStar 15 Mai 2016 10:00
Ucraina a castigat competitia Eurovision 2016, cu piesa "1944", interpretata de Jamala. Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Australia si Rusia.

Cea de-a 61-a editie a concursului Eurovision s-a desfasurat la Stockholm, in Suedia, dupa ce cantaretul Måns Zelmerlöw a castigat competitia din 2015, cu piesa "Heroes".

Editia din 2017 a concursului Eurovision se va desfasura in Ucraina, dupa ce cantareata Jamala a castigat competitia din acest an, cu piesa "1944".

Asculta interpretarea din finala Eurovision 2016

Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Austrialia si Rusia.

Finala competitiei muzicale Eurovision de sambata seara, in care au intrat 26 de tari si la care ar fi trebuit sa participe si Romania, daca nu ar fi fost descalificata, in urma datoriile acumulate de TVR, va fi difuzata pe canalul oficial de Youtube al Eurovision de la ora 22:00 (ora Romaniei), potrivit eurovision.tv. Spectacolul a putut fi urmarit in direct in Romania si la televiziunile nationale straine ce emit in Romania (Duna TV, RTE, RAI 1, France 2) si pe pagina eurovision.tv.

In competitia Eurovision, Romania ar fi urmat sa fie reprezentata de Ovidiu Anton, cu piesa "Moment of Silence", insa, in acest an, Televiziunii Romane i s-a retras dreptul de a difuza competitia si de a participa la concurs, fiind demarate procedurile de retragere a TVR de la serviciile EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeana de Radio si Televiziune) din cauza datoriilor acumulate inca din 2007, potrivit anuntului EBU din 22 aprilie, publicat pe site-ul oficial, citat de MEDIAFAX.

Ca si la editiile precedente, cele mai multe dintre tari au votat pe considerente regionale, acordand punctaj maxim in special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

In decizia finala au contat in proportie de 50% votul telespectatorilor si 50% votul unui juriu de specialitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.