Louise Rennison, autoarea cartii "Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging", care face parte din seria de romane adresate adolescentelor "The Confessions of Georgia Nicolson", sursa de inspiratie a filmului "Angus si sarutul perfect" (2008), s-a stins din viata la varsta de 65 de ani,

Cartea care face parte din seria de romane adresate adolescentelor "The Confessions of Georgia Nicolson" a fost ecranizata in 2008, in filmul "Angus, Thongs and Perfect Snogging" care spune povestea urcusurilor si suisurilor vietii unei fete de 14 ani. Actrita Georgia Groome joaca in filmul respectiv rolul eroinei cartii, alaturi de Aaron Taylor-Johnson.

Editura Harper Collins a confirmat vestea mortii scriitoarei: "Cu nesfarsita tristete confirmam moartea mult iubitei noastre scriitoare si prietene, Louise Rennison". Autoarea britanica, nascuta in orasul Leeds, avea 65 de ani, informeaza MEDIAFAX.

Rennison a scris seria romanelor care descriu viata adolescentei Georgia Nicolson, alaturi de parintii sai plictisitori, sub forma de jurnal. Scriitoarea a infatisat in roman mai multe episoade ale propriei sale copilarii petrecute in Leeds, unde a crescut intr-o casa pentru persoane defavorizate social, impreuna cu mama sa, tatal sau, bunicii, unchii si verisorul. Aceasta mai este cunoscuta si pentru o alta serie de romane, numita "The Misadventures of Tallulah Casey".

Vanzarea cartilor sale in Marea Britanie s-a ridicat la 2,6 milioane de copii, potrivit cifrelor Nielsen Book Data. Printre cei care i-au adus un omagiu autoarei britanice s-a aflat scriitorul Patrick Ness. Acesta a scris pe Twitter: "Sunt socat de moartea lui Louise Rennison. Copiii rad in hohote cand citesc cartile sale care sunt un adevarat miracol. Odihneasca-se in pace!"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.