Cantaretul latino Ricky Martin este acuzat intr-un nou proces de artistul debutant Luis Adrian Cortes Ramos, fiind suspectat ca i-ar fi plagiat compozitia in cantecul "Vida", devenita ulterior melodia oficiala a Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia 2014, potrivit contactmusic.com.

Artistul debutant Luis Adrian Cortes Ramos, unul dintre fostii finalisti ai spectacolului TV de talente "Idol Puerto Rico", l-a trimis in judecata pe Ricky Martin, pretinzand ca el a compus cantecul respectiv ca parte a concursului SuperSong, o competitie lansata de Ricky Martin impreuna cu directorii Sony Music pentru a gasi noua melodie pentru Campionatul Mondial de Fotbal FIFA din Brazilia.

Potrivit unor surse juridice, organizatorii competitiei au promis "compozitorului castigator recunoasterea muncii sale", dar Ramos sustine ca acest lucru nu s-a intamplat niciodata. De asemenea, el a invocat faptul ca hitul sau nu a ajuns in selectia finala a celor cinci melodii de la concursul SuperSong, dar a fost lansat ulterior de Ricky Martin, fara cunostinta sau consimtamantul compozitorului.

Procesul intentat initial de Ramos a fost respins, dar acesta a depus noi documente in care cere despagubiri in valoare de 10 milioane de dolari pentru prejudicii, incalcarea drepturilor de autor si "chinuri mentale severe" pe care acesta pretinde ca le-a suferit si "continua sa le sufere" datorita pierderii operei si creatiei sale "fara a primi despagubiri sau recunoastere".

Ricky Martin, in varsta de 44 de ani, care a lansat hituri precum "Livin' la Vida Loca", "She Bangs" si "Nobody Wants to Be Lonely" si a vandut peste 60 de milioane de albume pe plan international, a anuntat ca este homosexual in 2010, in emisiunea celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey, iar de atunci a devenit un veritabil model al comunitatii gay, in special in lumea latino-americana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.