Cantareata Cyndi Lauper a anuntat, miercuri, ca va reveni pe piata muzicala cu albumul "Detour", pe care vor fi incluse piese cu influente de blues, folk si country, artista precizand ca lansarea este programata pentru data de 6 mai, informeaza Le Figaro.

La sase ani de la lansarea ultimului sau album, cantareata americana Cyndi Lauper, star pop-rock al anilor 1980, va relua pe noul album melodii clasice din sfera muzicii country.

Artista nascuta la New York, in varsta de 62 de ani, marturiseste, intr-o declaratie oficiala, ca inca din vremea copilariei sale genul country era incadrat la muzica pop, scrie MEDIAFAX.

"Am crescut ascultand country, cantecele astea apartin amintirilor mele cele mai indepartate in timp, este o bucurie imensa sa le reiau pe viitorul album", a adaugat Cyndi Lauper.

Patsy Cline, o cantareata pioniera a muzicii country, a inspirat-o in mod special pe Lauper. "Simt vocea ei ca pe aceea a unei prietene, ma simteam foarte aproape de ea cand o ascultam", explica Lauper, ce urmeaza sa includa pe viitorul album doua reinterpretari dintre piesele celebre ale lui Patsy Cline, "Walkin' After Midnight" si "I Fall to Pieces".

Cyndi Lauper, nascuta la New York, in 1953, a cantat alaturi de trupa de rockabilly Blue Angel, inainte de a lansa, in 1983, albumul ei de debut "She's So Unusual", care a avut mare succes la acea vreme. Cantareata a lansat apoi in 1986 un alt album bine primit de public si de criticii de specialitate, intitulat "True Colors". Cel mai recent material discografic lansat de Cyndi Lauper se numeste "Memphis Blues" si a aparut in anul 2010.

Cyndi Lauper a lansat de-a lungul anilor zece albume de studio care s-au vandut in peste 50 de milioane de discuri pe plan mondial si a fost recompensata cu doua premii Grammy, un premiu Emmy - pentru rolul din serialul "Mad About You" - si un premiu Tony - pentru coloana sonora a musicalului "Kinky Boots".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.