Actorul Robert Redford, initiatorul Festivalului de Film de la Sundance, in anul 1978, a declarat ca se gandeste serios sa puna capat evenimentului.

La editia din acest an, Robert Redford a declarat ca se gandeste sa imparta Festivalul de la Sundance in mai multe serii de evenimente, pentru a inlatura problema aglomeratiei care naste conflicte in timpul manifestarii ce se desfasoara in Park City, potrivit contactmusic.com. "Mi-au fost transmise tot soiul de pareri negative despre aglomeratia ce se creeaza pe parcursul festivalului. Stiu cat de greu este sa te deplasezi din loc in loc atunci cand traficul este intens si sunt oameni multi pe strada", a declarat Robert Redford, potrivit MEDIAFAX.

"Trebuie sa avem in vedere aceaste lucruri. Festivalul s-a dezvoltat, la fel si multimea de oameni care vin aici anual a crescut, Park City s-a dezvoltat, de asemenea. Perioada festivalului a devenit una sufocanta pentru oameni. Oare pierdem suflul si energia pe care o aveam atunci cand l-am lansat? Ma intreb daca nu cumva trebuie sa regandim lucrurile", a adaugat Robert Redford.

Editia din acest an a Festivalului Sundance a avut loc intre 21 si 31 ianuarie.

Festivalul de Film Sundance are loc in fiecare an, in Utah, si este unul dintre cele mai mari evenimente de profil dedicate cinematografiei independente din Statele Unite ale Americii. Festivalul este considerat unul dintre evenimentele de top care ajuta la descoperirea unor noi staruri din lumea filmului.

Festivalul Sundance, infiintat de actorul Robert Redford pentru a oferi vizibilitate productiei independente americane si internationale, adeseori eclipsata de marile studiouri, a devenit locul inconturnabil de intalnire pentru cineastii independenti - chiar daca reprezentantii Hollywoodului vin adeseori la Sundance pentru a repera viitoarele talente -, dar si cea mai mare piata de film din Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.