Maurice White, fondatorul trupei de funk R&B Earth, Wind & Fire, a murit miercuri, la Los Angeles, la varsta de 74 de ani, din cauze naturale, dupa ce s-a luptat cu boala Parkinson inca din 1994, informeaza Reuters.

"Fratele, eroul si cel mai bun prieten al meu a murit linistit, in somn. Lumea muzicala a pierdut un muzician extraordinar si o legenda. Familia noastra roaga sa-i fie respectata intimitatea, in timp ce trecem prin aceasta tranzitie dificila care ne afecteaza", a declarat Verdine White, fratele si colegul de trupa al lui Maurice White, intr-un mesaj publicat pe Facebook.

Trupa Earth, Wind & Fire a fost fondata de White, baterist versatil care canta pe albumele mai multor muzicieni, in 1969, odata ce s-a mutat din Chicago in Los Angeles. Trupa Earth, Wind & Fire combina elemente de R&B, gospel, funk, soul si sonoritati africane si a lansat numeroase hit-uri, cum ar fi piesele "Shining Star","Boogie Wonderland" si "September".

Desi a renuntat sa participe la turnee cu formatia din 1994 din cauza problemelor de sanatate, White a continuat sa compuna muzica si sa se ocupe de activitatea de productie in cadrul trupei, scrie MEDIAFAX.

Earth, Wind & Fire a fost introdusa in Rock and Roll Hall of Fame in anul 2000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.