Lady Gaga, Charlize Theron, Whoopi Goldberg, Benicio del Toro si Ryan Gosling se numara printre personalitatile care vor urca pe scena galei premiilor Oscar 2016, fie pentru a inmana trofee, fie pentru diferite momente artistice, potrivit BBC.

Cea de-a 88-a gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de actorul de comedie Chris Rock.

Totodata, in mijlocul controversei generate de lipsa de diversitate a nominalizarilor la premiile Oscar, Academia americana de film a anuntat, joi, prima lista de personalitati care vor urca pe scena in cadrul galei in care vor fi decenare aceste prestigioase trofee.

Printre aceste personalitati se numara Benicio del Toro, Whoopi Goldberg, Kevin Hart, Tina Fey, Ryan Gosling, Lady Gaga, Sam Smith, Charlize Theron, Jacob Tremblay, formatia britanica The Weeknd si cantaretul Pharrell Williams.

"Fiecare dintre acesti artisti va aduce o nota distinctiva pe scena in seara galei premiilor Oscar. Cu totii reprezinta multiplele maniere in care povestile despre experienta umana pot fi impartasite si suntem onorati ca vor participa la ceremonie", au spus David Hill si Reginald Hudlin, producatorii galei Oscar 2016.

Academia de film americana a fost criticata in acest an, la fel ca in 2015, din cauza lipsei de diversitate a listei de nominalizari la premiile Oscar, in ale carei categorii principale nu se regasesc cineasti de culoare.

Astfel, regizorul Spike Lee a anuntat ca va boicota gala de decernare a premiilor Oscar, in februarie, din cauza neincluderii artistilor de culoare in randul nominalizatilor din acest an. Mai multi actori, regizori sau artisti si-au exprimat opiniile pro sau contra legate de aceasta controversa in presa internationala.

"Cum este posibil ca pentru al doilea an consecutiv toti cei 20 de nominalizati din categoriile actorilor sa fie cu totii albi? Fara sa ne mai referim la celelalte categorii", a scris Spike Lee pe Twitter, utilizand hashtag-ul #OscarsSoWhite, (Oscaruri atat de albe), care a generat numeroase controverse pe Twitter, in 2015. "40 de actori albi in 2 ani si niciunul de culoare. Noi, persoanele de culoare, nu putem sa jucam bine?", a continuat Spike Lee, care a fost recompensat cu un Oscar onorific, in noiembrie 2015.

Citeste si:
Lady Gaga a dezvăluit că a fost violată de producătorul său când...
Lady Gaga a dezvăluit că a...

In urma controversei, Academia americana de film a decis sa ia masuri in privinta incurajarii diversitatii, anuntand ca va dubla numarul de femei si de reprezentanti ai minoritatilor in randul membrilor Academiei, pana in 2020, scrie MEDIAFAX.

Lungmetrajele "The Revenant", de Alejandro Gonzalez Inarritu, si "Mad Max: Fury Road", de George Miller, au primit cele mai multe nominalizari - 12, respectiv 10 -, inclusiv la categoria "cel mai bun film", si sunt marile favorite la cea de-a 88-a editie a premiilor Oscar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.