Papa Francisc l-a primit joi, in audienta privata, la Vatican, pe celebrul actor american Leonardo DiCaprio, informeaza ziarul La Repubblica, prezentand imagini de la intrevedere.

Actorul american, al carui tata este de origine italiana, a fost primit joi la ora 11.30 la Palatul Pontifical de la Vatican. "Sanctitate, va multumesc ca imi oferiti aceasta audienta privata", i-a spus Leonardo DiCaprio, la inceputul intalnirii, in limba italiana, Papei Francisc.

Apoi, actorul american a continuat conversatia in limba engleza, prin intermediul unui interpret al Vaticanului. DiCaprio i-a oferit Papei Francisc o carte despre protectia mediului, explicand ca tatal lui i-a pus aceasta carte langa pat de cand era copil. Din imaginile prezentate de cotidianul La Repubblica, se pare ca este vorba de o carte cu ilustratii din operele pictorului olandez Hieronymus Bosch.

"Aceasta carte reprezinta pentru mine promisiunea unui viitor pentru planeta noastra (...); este reprezentativa si pentru viziunea dumneavoastra si as vrea sa va ofer in dar aceasta carte", i-a spus DiCaprio sefului Bisericii Catolice.

Leonardo DiCaprio si Papa Francisc au discutat in principal despre protejarea mediului inconjurator, o pasiune comuna a celor doua celebritati.

In decembrie 2015, DiCaprio a rostit un discurs proecologic la Conferinta ONU pe tema climei de la Paris (COP21), iar pe 19 ianuarie actorul american a fost distins cu "Premiul Cristal" la Forumul Economic de la Davos, scrie MEDIAFAX.

La randul sau, Papa Francisc a dedicat Enciclica " Laudato si' " temei protejarii creatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.