David Duchovny, starul serialelor de televiziune "Dosarele X/ The X Files" si "Californication", a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Los Angeles, in cadrul unei ceremonii care a avut loc luni, potrivit dailymail.co.uk.

Dupa o cariera in film si televiziune care se intinde pe aproape trei decenii, David Duchovny a fost elogiat, luni, in cadrul ceremoniei in care a primit cea de-a 2.572-a stea de pe Aleea Celebritatilor din Hollywood.

Ceremonia a avut loc la doar o zi dupa ce agentul Fox Mulder, cel mai cunoscut personaj interpretat de David Duchovny, s-a intors pe micile ecrane americane in sezonul al zecelea al serialului "Dosarele X", care este difuzat in premiera de televiziunea Fox. David Duchovny a fost insotit la ceremonie de Chris Carter, creator al "The X Files", care l-a distribuit in rolul Fox Mulder, in 1998.

"Nu as fi avut o cariera fara ajutorul lui Chris si al serialului sau «The X Files». A facut ca totul sa fie posibil pentru mine ca actor", a spus Duchovny.

Proiectul "Dosarele X", cu David Duchovny (Fox Mulder) si Gillian Anderson (Dana Scully) in rolurile principale, a fost difuzat pe parcursul a noua sezoane si s-a impus initial ca serial TV, in anii '90. In 1998, a aparut primul lungmetraj inspirat din serialul TV, "Dosarele X: Infrunta viitorul/ The X Files: Fight the Future", in regia lui Rob Bowman, urmat de un al doilea film pentru marile ecrane, "Dosarele X: Vreau sa cred", de Chris Carter, lansat in 2008.

David Duchovny, in varsta de 55 de ani, si-a castigat celebritatea cu rolul agentului FBI Fox Mulder, din serialul de televiziune SF "Dosarele X", care a generat ulterior doua lungmetraje pentru marile ecrane: "Dosarele X: Infrunta viitorul" (1998) si "Dosarele X: Vreau sa cred" (2008). In 2008, David Duchovny a castigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-o comedie pentru rolul Hank Moody, un scriitor dependent de sex care trece printr-o pana de inspiratie, din serialul de televiziune "Californication".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.