Cantaretul Jimmy Bain, fost basist al formatiilor Dio, Rainbow si Last in Line, a decedat, duminica, la varsta de 68 de ani, potrivit unui anunt facut de Vivian Campbell, chitaristul formatiei Def Leppard.

Vivian Campbell a cantat alaturi de Jimmy Bain atat in trupa Dio, cat si in ultima trupa a basistului, Last in Line.

Campbell i-a adus un omagiu acestuia intr-un mesaj publicat pe Facebook. "Cu inima ingreunata trebuie sa confirm moartea dragului nostru prieten si coleg de trupa (trupa Last in Line, n.r.) Jimmy Bain. Jimmy a fost cel care mi-a incurajat debutul in industria muzicala si pentru asta ii voi ramane pentru totdeauna indatorat", a scris Campbell.

"Lupta lui Jimmy cu demonii bolii a fost documentata de-a lungul anilor, dar in ultimele 18 luni el parea sa-i fi invins, era lucid, optimist si motivat pe parcursul scrierii si inregistrarii ultimului album", a adaugat Campbell. "Lasa in urma o vasta mostenire muzicala prin cariera lui, ce a inceput la formatia Rainbow, a continuat cu Wild Horses, Dio si in final, trupa Last in Line. Jimmy era foarte mandru de noul nostru album, iar aportul lui la munca de creatie a albumului este incomensurabil. Era un suflet bun, un om distins, iar vietile noastre sunt considerabil mai bogate pentru ca l-am cunoscut. Vom continua sa-i comemoram viata prin prisma muzicii sale", a mai spus acesta.

Jimmy Bain si-a inceput cariera cantand in mai multe trupe in Scotia natala, inainte de a se muta la Londra. La scurt timp dupa ce a ajuns in Londra, fostul star al trupei Deep Purple, Ritchie Blackmore, l-a recrutat pentru a face parte din formatia Rainbow, alaturi de cantaretul Ronnie James Dio, scrie MEDIAFAX.

Cei doi au legat o prietenie, ce a dus la cooptarea lui Bain intr-o noua trupa, care purta numele lui Ronnie James Dio. Basistul a parasit trupa in 1987, dar a revenit in 1998 si a ramas pana in 2010, anul mortii lui Dio.

Bain si membrii originali din componenta trupei Dio, Campbell si Vinnie Appice, au infiintat in 2012 o noua trupa, Last in Line. Bain a cantat impreuna cu formatia inclusiv pe ultimul album. Membrii trupei care sunt inca in viata au programata lansarea noului album in februarie 2016. Last in Line trebuia sa urce pe scena alaturi de Def Leppard in cadrul unei serii de concerte de pe un vas de croaziera. Concertele se desfasoara sub titlul "Hysteria on the High Seas" si vor avea loc intre 21 si 25 ianuarie, dar este neclar daca Bain se afla pe nava de croaziera in momentul decesului.

Citeste si:
Doliu în lumea filmului internațional. Ryan O'Neal s-a stins din viață
Doliu în lumea filmului...

Membri ai comunitatii heavy metal au deplans moartea artistului, transmitandu-si condoleantele pe retele de socializare. Dave Mustaine, membru al trupei Megadeth, a scris pe Twitter: "Sunt profund indurerat de moartea prietenului meu, Jimmy Bain. Eu si David (basistul trupei Megadeth) eram foarte apropiati de Jimmy. Drum bun! E straniu cand prieteni pe care ii cunosti sau oameni cu a caror muzica ai crescut incep sa moara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.