Romania va concura la editia de anul acesta a concursului Eurovision in cea de-a doua semifinala, care va avea loc pe 12 mai, finala competitiei urmand sa se desfasoare pe 14 mai, la Stockholm, informeaza eurovision.tv.

Tragerile la sorti pentru stabilirea ordinii tarilor participante la Eurovision 2016 au avut loc, luni, Romania urmand sa fie in cea de-a doua jumatate din a doua semifinala a concursului.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, avand semifinalele pe 10 si 12 mai si finala pe 14 mai.

In prima semifinala vor intra urmatoarele tari: Croatia, Finlanda, Republica Moldova, Armenia, Grecia, Ungaria, Rusia, Olanda, San Marino, Azerbaidjan, Cipru, Malta, Bosnia si Hertegovina, Estonia, Republica Ceha, Muntenegru, Islanda si Austria.

In a doua semifinala vor intra: Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel, Serbia, Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Romania, Slovenia, Norvegia, Ucraina si Belgia.

Ordinea exacta de intrare in concurs, in cele doua semnifinale, va fi stabilita in curand de catre organizatorii evenimentului.

Pe de alta parte, selectia nationala a concursului Eurovision 2016 se va realiza prin doua show-uri, transmise in direct de TVR, pe 4 si 6 martie, iar reprezentantul Romaniei va fi desemnat, in premiera, prin votul publicului.

Iuliana Marciuc este producatorul selectiei nationale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegatia Romaniei la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizata de Dan Manoliu.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Citeste si:
SAGA Festival - RECORD de bilete vândute și extinderea spațiului de...
SAGA Festival - RECORD de...

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993, scrie MEDIAFAX.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Trupa Voltaj a reprezentat Romania la Eurovision 2015 cu piesa "De la capat", ocupand locul al 15-lea in finala care a avut loc la Viena, Austria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.