Actrita si cantareata Margareta Paslaru a primit trofeul de excelenta pentru intreaga activitate la cea de-a patra editie a galei premiilor Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania (UARF), care s-a desfasurat vineri seara, la Bucuresti.

La Gala UARF au fost decernate premii celor mai bune realizari cinematografice si celor mai importanti cineasti, intre care s-au numarat trofeele pentru regie, scenografie, imagine, interpretare, critica literara si cinematografica si film independent.

Regizorul, scenaristul, scriitorul si profesorul Ioan Carmazan, presedintele Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania, a acordat clachete de aur, diplome de excelenta si premii de recunoastere a valorii artistice.

Astfel, Marian Crisan a fost desemnat regizorul anului 2015, in timp ce Ioan Pavel Azap a primit premiul pentru critica de film. Iulia Dumitru a fost desemnata actrita anului 2015, Nicodim Ungureanu - actorul anului 2015, iar Raluca Aprodu a primit premiul "Tanara speranta". Totodata, Crina Tofan a primit premiul pentru rolul personajului principal "Ema, la 12 ani", din filmul "Live", in regia lui Vlad Paunescu.

Liviu Marghidan a fost recompensat cu premiul pentru imagine de film, Mihai Dorobantu, cu premiul pentru scenografie, iar Patru Paunescu, cu premiul pentru imagine debut, pentru filmul "Doar cu buletinul la Paris", in regia lui Serban Marinescu.

Cantareata si actrita Ileana Sipoteanu a primit premiul de excelenta cu prilejul implinirii a 30 de ani de activitate artistica, in timp ce Margareta Paslaru a fost recompensata cu premiul de excelenta pentru intreaga activitate, fiind considerata un "artist plurivalent". Premii de excelenta pentru intreaga activitate au primit si actorul Remus Marginean si regizorul Adrian Istratescu-Lener.

In cadrul galei UARF 2016, Adrian Sarbu a primit "premiul pentru cel mai prolific producator de film si televiziune din Romania".

Totodata, regizoarea Cristina Iacob a fost recompensata cu "premiul pentru succes de box-office la film romanesc de debut", pentru lungmetrajul "Selfie", care a avut peste 100.000 de spectatori.

Citeste si:
Cătălin Bordea și Nelu Cortea, petrecere după câștigarea marelui...
Cătălin Bordea și Nelu...

Gala premiilor UARF este o continuare a traditiei regretatului Sergiu Nicolaescu, cel care, in urma cu douazeci de ani, a infiintat aceasta uniune si a predat ulterior stafeta lui Ioan Carmazan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.