Pamela Anderson s-a aflat la originea unor scene de haos in Parlamentul francez, marti, cand jurnalistii au creat o busculada, incercand sa auda cat mai bine discursul prin care starleta canadiana a cerut Frantei sa interzica hranirea fortata a ratelor si a gastelor pentru obtinerea de foie gras.

Un fotograf si un cameraman au fost singurii care au reusit sa se apropie de starleta canadiana, spre disperarea celorlalti reprezentanti din industria media, care doreau sa obtina cat mai multe fotografii cu Pamela Anderson, la o conferinta de presa organizata cu acest prilej, informeaza Reuters. Aproximativ 25 de jurnalisti au ramas in afara acelei sali ce era insuficient de incapatoare, scrie MEDIAFAX.

Starleta canadiana a promovat o campanie care solicita Frantei sa impuna o lege, formulata de un activist ecologist, dar care are putine sanse sa fie adoptata, deoarece nu este sustinuta, teoretic, de niciun alt membru al Parlamentului francez.

"In calitate de cetatean canadian, imi este rusine de brutalitatea cu care sunt ucisi puii de foca in tara mea si din acest motiv am multa empatie pentru cetatenii francezi care cunosc aceeasi rusine si tristete cand se gandesc la suferintele prin care trec aceste pasari foarte sociabile", a declarat Pamela Anderson.

Foie gras este un preparat de lux, pregatit din ficat de rate si gaste care sunt obligate - inainte de sacrificare - sa se ingrase, de obicei prin hranire fortata. Vandut ca atare sau sub forma de paté, foie gras este considerat o delicatesa, atat in Occident, cat si in gastronomia din Asia. Practica de hranire fortata a fost insa adeseori aspru criticata de activistii pentru protectia animalelor, care o considera un act de cruzime.

Statul american California a interzis prepararea foie gras-ului si comercializarea acestui preparat in 2012. Un judecator federal a blocat interdictia ce vizeaza comercializarea foie gras-ului, insa Procuratura Generala din acest stat american a facut recurs.

Prezenta Pamelei Anderson in Parlamentul Frantei a avut loc intr-un moment in care acest sector de activitate se confrunta cu un veritabil "inghet" al productiei, cauzat de raspandirea gripei aviare in sud-vestul Frantei - cea mai mare regiune producatoare de foie gras din lume. Reprezentantii acestei industrii spun ca pagubele se vor ridica la peste 350 de milioane de euro.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

Franta produce aproape 20.000 de tone de foie gras pe an. Principalele sale piete de export sunt Japonia, Spania si Belgia. Aproximativ 30.000 de familii din Franta depind de acest sector industrial pentru a trai, potrivit CIFOG (Comité Interprofessionnel des Palmipèdes à Foie Gras).

Pamela Anderson este actrita si fotomodel, fiind cunoscuta in special pentru rolurile din serialele de televiziune "Mesterul casei", "Salvamarii/ Baywatch" si "V.I.P.". Cariera ei a urmat o curba ascendenta dupa ce a fost desemnata playmate-ul lunii februarie 1990 de editorii revistei Playboy. De altfel, Pamela Anderson este modelul care a avut cele mai multe aparitii pe coperta celebrei reviste americane pentru adulti.

Pamela Anderson este de foarte mult timp o sustinatoare a mai multor organizatii caritabile, a unor fundatii ecologiste si a unor asociatii de protejare a animalelor salbatice, precum People for the Ethical Treatment of Animals (PETA).

Citeste si:
Pamela Anderson divorțează de cel de-al cincilea soț, după 13 luni...
Pamela Anderson divorțează de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.