Cantaretul britanic David Bowie, decedat pe 10 ianuarie, la varsta de 69 de ani, a ajuns pentru prima data pe primul loc in topul american Billboard, weekendul trecut, cu ultimul sau album, "Blackstar", lansat chiar de ziua de nastere a artistului, pe 8 ianuarie, informeaza bbc.com.

Albumul "Blackstar" s-a vandut in Statele Unite in 181.000 de copii in prima saptamana dupa lansare si a urcat pe primul loc in topul Billboard, depasind celebrul album "25" al cantaretei Adele.

Cea mai inalta pozitie ocupata de David Bowie in topul albumelor din Statele Unite era detinuta anterior de "The Next Day", penultimul album de studio al starului britanic, care a urcat pana pe locul al doilea in topul Billboard, in 2013.

"Blackstar" este, de asemenea, primul album care ajunge, postum, in fruntea topului Billboard, dupa ce albumul "This Is It" al megastarului Michael Jackson a reusit aceeasi performanta in noiembrie 2009.

Noua dintre celelalte albume semnate de David Bowie au intrat saptamana trecuta in topul Billboard 200. Compilatia "Best of Bowie" ocupa locul al patrulea in acest clasament, iar un alt album celebru al starului britanic, intitulat "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars", se afla pe locul al 21-lea.

De partea cealalta a Oceanului Atlantic, in Marea Britanie, 19 dintre albumele de studio ale celebrului cantaret au intrat in topul 100 britanic, saptamana trecuta, fanii britanici dorind cu disperare sa achizitioneze discurile si single-urile semnate de Bowie, dupa moartea acestuia.

Fanii din lumea intreaga i-au adus si continua sa aduca omagii legendarului muzician britanic, prin organizarea de concerte-tribut sau depunerea de flori si lumanari in fata unor cladiri asociate cu viata si cariera artistului.

Sute de fani s-au reunit, duminica, la Londra, in fata Union Chapel, pentru a participa la un eveniment comemorativ organizat in memoria starului. Rockerul american Bruce Springsteen a cantat un cover dupa o piesa celebra a lui David Bowie, "Rebel, Rebel", in timpul concertului care a marcat debutul noului sau turneu din America de Nord.

Sambata, trupa rock canadiana Arcade Fire a organizat o parada pe strazile din New Orleans, pentru a celebra viata si cariera legendarului cantaret britanic David Bowie, scrie MEDIAFAX.

Doua concerte speciale vor fi organizate in memoria lui David Bowie la Carnegie Hall din New York, pe 31 martie si 1 aprilie. Printre artistii care vor urca pe scena si vor canta in memoria lui David Bowie se numara cateva nume mari din industria muzicala, precum Cyndi Lauper, Laurie Anderson, The Roots, Cat Power si Perry Farrell.

Un tribut special va fi adus legendarului cantaret britanic si la editia din acest an a galei Brit Awards.

Citeste si:
Alexandra Stan a încins atmosfera la petrecerea de lansare a noului...
Alexandra Stan a încins...

In Belgia, astronomii i-au adus si ei un ultim tribut lui David Bowie, acordand unei constelatii recent descoperite numele "Starman". Constelatia respectiva este formata din sapte stele, care, atunci cand sunt unite printr-o linie imaginara, formeaza legendara forma a fulgerului ce apare pe coperta unui alt album celebru al starului britanic, "Aladdin Sane".

David Bowie a fost cantaret, compozitor, producator si inginer de sunet si a castigat numeroase premii BRIT, MTV Music Video si Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii si cunoscut pentru reinventarea periodica a stilului sau, Bowie este considerat un influent inovator in muzica.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vasta paleta de forme de arta, filosofie si literatura. El a fost, de asemenea, actor de film si teatru, regizor si realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numara "Space Oddity" (1969), "The Man Who Sold the World" (1970), "Ziggy Stardust" (1972), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) si "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vandut in peste 150 de milioane de copii pe plan mondial.

Citeste si:
Părinții din Anglia, inspirați de David Bowie și familia...
Părinții din Anglia,...

Cel mai recent material discografic, al 28-lea din cariera, intitulat "Blackstar", a fost lansat pe 8 ianuarie, ziua in care artistul a implinit varsta de 69 de ani. Muzicianul britanic David Bowie a murit dupa o lupta de 18 luni cu cancerul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.