Michel Delpech, unul dintre cei mai apreciati cantareti francezi, a murit, sambata, la varsta de 69 de ani, din cauza unui cancer, informeaza leparisien.fr.

Decesul cantaretului Michel Delpech a fost anuntat de sotia acestuia, Geneviève Delpech. "Michel a murit in aceasta seara (sambata, n.r.), la 21.30. Se fac trei ani de cand el se lupta cu un cancer", a declarat sotia acestuia.

Michel Delpech suferea de cancer oral (limba si gat) si era internat la spitalul din orasul Puteaux, in departamentul Hauts-de-Seine.

Michel Delpech, idol hipie al francezilor in anii '70, a cunoscut succesul foarte repede, in 1965, cu melodia "Chez Laurette". In cantecele sale, el prezenta Franta anilor '70, de la noua conceptie despre familie pana la exodul rural. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numara "Les divorcés", "Le Loir-et-Cher", "Le chasseur", "Pour un flirt", "Wight is Wight" si "Quand j'étais chanteur".

Compozitor si cantaret, Michel Delpech si-a exprimat ingrijorarea ca nu mai poate canta, din cauza bolii, intr-o carte publicata in luna martie 2015 si intitulata "Vivre!".

Michel Delpech a aflat ca sufera de cancer in februarie 2013, iar in ultimele luni boala a recidivat, scrie MEDIAFAX.

Nascut pe 26 ianuarie 1946, la Courbevoie, Franta, Jean-Michel Delpech, cunoscut sub numele de scena Michel Delpech, era casatorit cu Geneviève Delpech, din 1985, si avea patru copii - Pauline Delpech, Emmanuel Delpech, Garance Delpech si Barthélémy Delpech.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.