"Star Wars: Trezirea Fortei", al saptelea opus din franciza "Razboiul stelelor", a doborat, asa cum era prevazut, recordul de incasari in primul weekend de proiectii in Statele Unite si Canada, inregistrand cel mai bun debut din istoria box office-ului nord-american, cu 238 de milioane de dolari.

Pentru primul sau weekend in box office-ul nord-american, filmul "Star Wars: Trezirea Fortei", regizat de J.J. Abrams, a depasit precedentul record, detinut de lungmetrajul "Jurassic World" (208,8 milioane de dolari), lansat pe marile ecrane in luna iunie, informeaza lemonde.fr.

Cu toate acestea, noul opus al francizei create de George Lucas nu a reusit sa invinga "Jurassic World" pe plan mondial, (517 milioane de dolari in weekendul premierei, contra 524,9 milioane de dolari), din cauza datei diferite de lansare in China (9 ianuarie 2016). Obtinand 57 de milioane de dolari, "Star Wars: Trezirea Fortei" doborase deja vineri un prim record: cel al incasarilor pentru o prima seara de proiectii pe ecranele nord-americane, detinut pana la momentul respectiv de ultimul film din seria "Harry Potter" (43,5 milioane de dolari).

Pelicula "Star Wars: Trezirea Fortei" este o continuare a faimoasei saga creata de George Lucas, iar actiunea se petrece la 30 de ani distanta de cea din episodul al saselea al seriei, "Razboiul Stelelor: Intoarcerea lui Jedi", lansat in 1983. Luke Skywalker, ultimul maestru Jedi, a disparut, insa el trebuie neaparat sa fie gasit pentru a salva galaxia de actiunile maleficului Prim Ordin, organizatia ce a inlocuit Imperiul Galactic. Printesa Leia, devenita general, il trimite pe pilotul de vanatoare Poe Dameron intr-o misiune speciala, cu obiectivul de a-l gasi pe Luke Skywalker. El se va intalni in aceasta misiune cu tinerii Finn si Rey. Din distributia celui de-al saptelea episod al francizei fac parte, intre altii, Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac si Simon Pegg.

Citeste si:
"Cod Rosu la Londra", pe primul loc in box office-ul romanesc
"Cod Rosu la Londra", pe...

Animatia "Alvin and the Chipmunks The Road Chip" a debutat pe locul al doilea in box office-ul nord-american, cu incasari de 14,4 milioane de dolari. Potrivit cinemagia.ro, printr-o serie de neintelegeri, Alvin, Simon si Theodore ajung sa creada ca Dave o va cere in casatorie pe noua sa iubita in New York - si va scapa de ei. Au trei zile la dispozitie sa ajunga la el si sa opreasca cererea in casatorie.

Comedia "Surori bune si nebune/ Sisters" a debutat pe locul al treilea, cu incasari de 13,4 milioane de dolari de vineri pana duminica. Tina Fey si Amy Poehler se reunesc pentru comedia "Surori bune si nebune", noul film al lui Jason Moore, regizorul comediei "Pitch Perfect", despre doua surori nu foarte apropiate care sunt chemate de urgenta la casa parinteasca pentru a-si goli dormitoarele copilariei, deoarece parintii lor s-au decis ca este timpul sa vanda casa, precizeaza site-ul cinemagia.ro.

Citeste si:
Un actor din „Star Wars” a decedat din cauza COVID-19
Un actor din „Star Wars” a...

Ultimul film din seria "Jocurile foamei", intitulat "Jocurile foamei: Revolta - Partea a II-a/ The Hunger Games: Mockingjay - Part 2", s-a situat pe locul al patrulea, cu incasari de 6,5 milioane de dolari. Regizat de Francis Lawrence, acest film este cel de-al patrulea opus din foarte profitabila franciza "Jocurile foamei", care a transformat-o pe actrita Jennifer Lawrence intr-un megastar la Hollywood. In centrul districtelor razvratite se afla in continuare Capitoliul, resedinta presedintelui Snow. Devine evident ca numai moartea acestuia va sfarsi tirania in Panem, asa ca un comando condus de Katniss are ca tinta capturarea inamicului lor de moarte - o misiune plina de primejdii, care nu se va sfarsi fara victime.

Drama "Creed", cu Sylvester Stallone, s-a situat pe locul al cincilea in box office-ul nord-american, cu incasari de 5 milioane de dolari. Filmul spune povestea lui Adonis Creed (Michael B. Jordan), nepotul rivalului in ring al lui Rocky Balboa, Apollo. Acesta ajunge sub tutela baranului Rocky, desi accepta cu greu sa il aiba pe acesta ca mentor, informeaza cinemagia.ro.

Citeste si:
8 pelicule care s-au filmat in alte locuri decat cele mentionate in...
8 pelicule care s-au filmat...

Locul al saselea este ocupat de animatia "Bunul dinozaur/ The good dinosaur", cu incasari de 4,2 milioane de dolari. Dupa ce un eveniment traumatizant tulbura un Apatosaurus plin de viata pe nume Arlo, acesta porneste intr-o calatorie uimitoare, avand un companion surprinzator de-a lungul drumului, un baietel. O productie marca Pixar, filmul are ca subiect era dinozaurilor privita dintr-o alta perspectiva, mai precis cea in care asteroidul despre care se presupune ca a lovit Pamantul ducand la disparitia dinozaurilor a ocolit planeta, iar uriasii cu sange rece au continuat sa traiasca, potrivit cinemagia.ro.

Pe locul al saptelea in box office-ul nord-american s-a aflat lungmetrajul "Krampus. Spaima Craciunului/ Krampus", o comedie care capata accente horror atunci cand un baietel invoca din intamplare un demon cu ocazia unei reuniuni de familie. Acest film, care o are in distributie pe Toni Collette, a obtinut incasari de 3,7 milioane de dolari de vineri pana duminica.

Citeste si:
Tamara Buciuceanu-Botez a murit la vârsta de 90 de ani! Portretul...
Tamara Buciuceanu-Botez a...

Lungmetrajul "In Inima Marii/ In the Heart of the Sea", a pierdut sase pozitii si a coborat pe locul al optulea, cu incasari de 3,4 milioane de dolari, de vineri pana duminica. Inspirat de bestsellerul omonim semnat de Nathaniel Philbrick, regizorul Ron Howard aduce pe marile ecrane aventura "In Inima Marii". In iarna anului 1820, ambarcatiunea Essex este atacata si distrusa de o balena uriasa cu o vointa distrugatoare parca planificata. "In Inima Marii" surprinde dezolanta imagine de dupa asalt si lupta pentru salvare a echipajului captiv in mijlocul vastei intinderi de apa. Cei cativa supravietuitori dintr-o barca ating limita imposibilului pentru a ramane in viata, conform cinemagia.ro.

Filmul indian "Dilwale", regizat de Rohit Shetty, a debutat pe locul al noualea in box office-ul nord-american, cu incasari de 1,8 milioane de dolari. Aceasta comedie spune povestea copiilor din doua familii rivale, care se reunesc dupa o pauza de 15 ani.

Un alt film indian, intitulat "Bajirao Mastani", regizat de Sanjay Leela Bhansali, a debutat pe locul al zecelea in box office-ul nord-american, cu incasari de 1,6 milioane de dolari de vineri pana duminica. Lungmetrajul prezinta povestea de dragoste dintre un general indian, Peshwa Baji Rao I, si cea de-a doua sotie a sa, Mastani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.