Actorul Arnold Schwarzenegger si-a indemnat fanii sa adopte diete care nu includ carne, timp de doua zile pe saptamana, pentru a contribui astfel la salvarea mediului inconjurator si la lupta impotriva incalzirii globale, informeaza contactmusic.com.

Starul hollywoodian considera ca reducerea consumului de carne va avea un efect notabil asupra emisiilor de gaze cu efect nociv asupra mediului, generate de industria cresterii animalelor si pescuitului.

Artistul american a participat, joi, in Franta, la Paris, la cea de-a XXI-a Conferinta a Partilor (COP 21) la Conventia-cadru a ONU asupra schimbarilor climatice si a sustinut o prelegere in fata studentilor de la celebra facultate de stiinte politice din Paris, "Science Po", unde a vorbit despre cea mai recenta initiativa a sa in privinta reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

"Un prieten de-al meu mi-a recomandat sa nu mai mananc carne. Cred ca asta este o idee buna, dar oamenii nu vor accepta. Oamenii o vor accepta, renuntand sa manance carne, doar o zi sau doua pe saptamana - trebuie sa incepem usor. Este o provocare foarte mare, dar asta nu inseamna ca este un proiect ce nu poate fi realizat", a declarat Schwarzenegger.

Miza principala a summitului COP 21, care se desfasoara la Paris in perioada 30 noiembrie - 11 decembrie, o reprezinta adoptarea unui nou acord international in domeniul schimbarilor climatice, care sa fie obligatoriu din punct de vedere juridic si aplicabil tuturor statelor incepand cu 1 ianuarie 2021.

Noul acord international in domeniul schimbarilor climatice ar urma sa incorporeze un set de reguli ambitioase si obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de sera si sa fie in linie cu ultimele descoperiri stiintifice si tehnologice.

Conventia-cadru a Organizatiei Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice (UNFCCC), semnata in 1992, la Rio de Janeiro, reprezinta instrumentul fundamental pentru gestionarea acestei problematici. A fost ratificata de 195 de state - parti.

In 1996, Consiliul de ministri ai Mediului din UE a decretat, pe baza rezultatelor unor cercetari stiintifice, ca temperaturile globale medii nu ar trebui sa depaseasca cu mai mult de 2 grade Celsius temperaturile din epoca pre-industriala, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Leguma care se vinde mai scump decât carnea. Fermieri: „E trufanda”
Leguma care se vinde mai...

In 1997, a fost adoptat si Protocolul de la Kyoto, ce consolideaza semnificativ Conventia, cuprinzand angajamente individuale cu forta juridica ale partilor de a-si reduce sau limita emisiile de gaze cu efect de sera in perioada 2008 - 2012.

Fost culturist profesionist, Arnold Schwarzenegger a castigat de cinci ori titlul de Mister Universe, dar si un Glob de Aur, in 1977, cu rolul din filmul "Stay Hungry". A devenit celebru cu rolul din franciza "Terminator", in care a interpretat un robot trimis din viitor. Starul hollywoodian, care a jucat si in al cincilea film din franciza "Terminator", lansat in vara acestui an, a acceptat sa apara in multe pelicule, incercand sa isi recladeasca o cariera de succes la Hollywood, dupa ce si-a incheiat mandatul de guvernator al statului american California.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.