Barbra Streisand va regiza un lungmetraj despre viata imparatesei ruse Ecaterina a II-a, supranumita "Ecaterina cea Mare".

Acest film biografic va prezenta anii din tineretea celebrei imparatese, care era prinsa intr-o casnicie plina de abuzuri cu mostenitorul tronului Rusiei. Pelicula va avea la baza un scenariu scris de Kristina Lauren Anderson.

Filmul "Catherine the Great" marcheaza revenirea Barbrei Streisand in scaunul regizoral dupa o pauza de doua decenii. Cel mai recent film regizat de vedeta hollywoodiana a fost lungmetrajul "Cele doua fete ale dragostei/ The Mirror Has Two Faces", lansat pe marile ecrane in 1996. Barbra Streisand a regizat alte doua filme - "Printul mareelor/ Prince of Tides" (1991) si "Yentl" (1983).

Ea nu este insa singura vedeta hollywoodiana care s-a aratat interesata de povestea vietii celebrei tarine - Angelina Jolie a achizitionat drepturile de ecranizare a romanului "Catherine The Great and Potemkin: The Imperial Love Affair", de Simon Sebag Montefiore, despre casatoria imparatesei cu nobilul si maresalul rus Grigori Potiomkin.

Cei doi s-au casatorit dupa asasinarea sotului Ecaterinei a II-a, tarul Petru al III-lea, in 1762, si au condus impreuna Imperiul Rus.

Barbra Streisand, nascuta in cartierul Brooklyn din New York, a vandut peste 72 de milioane de albume muzicale doar in Statele Unite ale Americii si a facut istorie in 2014, cand a reusit sa devina singurul artist din lume care a avut un album ce a ajuns pe primul loc in topul Billboard in fiecare dintre ultimele sase decenii.

De-a lungul carierei sale impresionante, Barbra Streisand a castigat toate premiile importante decernate de industria de divertisment americana - Oscar, Tony, Emmy, Grammy, Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America), Globul de Aur, National Medal of the Arts si Peabody -, pentru prestatiile ei din muzica, cinematografie, teatru si televiziune. Cantareata a castigat opt premii Grammy si a vandut peste 245 de milioane de discuri pe plan mondial.

Citeste si:
...
...

Artista americana este casatorita din 1998 cu actorul James Brolin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.