Tenorul Jose Carreras a primit, sambata, titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, in semn de recunoastere a activitatii sale artistice la nivel international, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ceremonia prin care lui Jose Carreras i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca a avut loc, sambata dupa-amiaza, in sala studio a institutiei.

Rectorul Academiei, Vasile Jucan, a declarat ca tenorul poate fi luat ca model, in special de tineri. "Avem privilegiul si onoarea de a acorda titlul de Doctor Honoris Causa maestrului Jose Carreras, in semn de recunoastere a activitatii sale artistice la nivel international. Tenorul Jose Carreras este un mare om, un mare iubitor de oameni, un altruist, care poate fi luat ca un model. Toti tinerii din lume il vor urma pentru ca a reusit in arta pe care o face", a spus Jucan.

La randul sau, Jose Carreras s-a declarat onorat sa primeasca titlul. "Este o onoare sa primesc acest titlu din partea Academiei de Muzica din Cluj, una dintre cele mai active institutii muzicale din Romania. Legatura mea cu Romania dureaza de mult timp si ma bucur ca muzica mea este apreciata de publicul romanesc, care respecta munca mea. Muzica este vocatia mea de cand eram copil, este viata mea. Nu este o mai mare profesie in viata decat muzica", a spus Carreras.

La ceremonie au asistat, printre altii, prefectul Clujului, Gheorghe Ioan Vuscan, primarul Emil Boc, rectorul Universitatii "Babes-Bolyai", Ioan Aurel Pop, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihalmeanu, scrie MEDIAFAX.

Jose Carreras va sustine, duminica, un concert la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

Tenorul spaniol s-a nascut in 5 decembrie 1946, la Barcelona, si si-a inceput cariera muzicala in anul 1970. A cantat pe marile scene ale lumii, alaturi de alti mari interpreti, printre care Luciano Pavarotti si Placido Domingo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.