Trupa Queen si Adam Lambert vor sustine un concert in premiera in Romania, in Piata Constitutiei din Bucuresti, pe 21 iunie 2016, informeaza organizatorii evenimentului, Eventim.

Anul 2016 se anunta a fi unul al premierelor pentru publicul autohton, care va avea ocazia sa vada live, pentru prima data in Romania, unul dintre cele mai asteptate show-uri ale ultimilor ani, cel sustinut de Queen si Adam Lambert.

Acesta este un eveniment marca Emagic Classics, platforma care a mai gazduit in trecut show-urile unor artisti internationali celebri, precum Bob Dylan si Sting. Biletele vor fi disponibile incepand cu data de 3 decembrie, pe www.eventim.ro.

Dupa o prima aparitie impreuna, in 2009, in finala show-ului "American Idol", urmata de o reprezentatie memorabila pe scena MTV Europe Music Awards, Adam Lambert a devenit intr-un timp foarte scurt o prezenta nelipsita din formula live a trupei Queen, alaturi de care a sustinut numeroase concerte si show-uri televizate in perioada 2012 - 2013. In 2014, a avut loc un turneu spectaculos in Statele Unite ale Americii, devenit sold out, la finalul caruia Queen si Adam Lambert au primit titlul de trupa anului, la cea de-a 10-a editie a evenimentului Classic Rock Roll of Honour, fiind votata, totodata, cea mai buna formatie live a anului, in urma sondajului realizat de Ultimate Classic Rock.

Queen si Adam Lambert au incheiat anul cu un spectacol fabulos sustinut in seara de Anul Nou, langa celebrul Big Ben din Londra, show-ul fiind transmis in direct pe TV si urmarit de aproape 12 milioane de oameni.

Anul 2015 a insemnat un alt turneu sold out, artistii bifand de aceasta data zece tari de pe continentul european: Marea Britanie, Franta, Austria, Olanda, Germania, Italia, Danemarca, Elvetia, Cehia si Polonia. La finalul acestei noi serii, trupa devenise posesoarea unui adevarat record: 67 de concerte sold out in mai putin de un an, performanta indelung apreciata de presa internationala care lauda intens noul proiect muzical.

Invitati recent in Brazilia sa deschida editia din 2015 a festivalului Rock in Rio, unde trupa a cantat in urma cu 30 de ani, la editia inaugurala din 1985, Queen si Adam Lambert au profitat de ocazie si si-au prelungit vizita pe continent pentru un nou turneu. Biletele pentru cele sase concerte s-au epuizat in totalitate, momentul marcand o revenire spectaculoasa a trupei in America de Sud care, in anii '80, i-a asteptat cu cel mai mare public reunit vreodata: cele doua show-uri sustinute in cadrul Rock in Rio in 1985 au atras un total de peste o jumatate de milion de spectatori - cel mai numeros public platitor de bilet din istorie.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

De-a lungul unei cariere de peste 40 de ani, Queen a adunat o lista colosala de premii, recorduri, prezente in Hall of Fame, performante de neegalat de nicio alta trupa. Vanzari de sute de milioane de unitati, inclusiv un numar fara precedent de albume si single-uri de top in clasamentele muzicale care continua si in prezent sa pozitioneze trupa Queen in randul primelor 10 cu cele mai mari vanzari pe iTunes. Acestor performante li se adauga alte sapte premii Ivor Novello, un trofeu MTV Global Icon, doua piese incluse in Grammy Hall of Fame - "We Will Rock You" si "We Are the Champions" - melodii care si in prezent sunt cel mai des folosite in timpul evenimentelor sportive din intreaga lume, transformand Queen intr-una dintre cele mai iubite si apreciate trupe. Queen a reusit totodata performanta de a deveni prima trupa care a vandut peste sase milioane de copii ale unui album in Marea Britanie, cu materialul "Greatest Hits", care a mai doborat un record: peste 1.422 de saptamani in British Album Chart. Mai mult decat atat, statisticile arata ca cel putin una din trei familii de englezi detine o copie a albumului "Greatest Hits", lansat in octombrie 1981.

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

In ciuda faptului ca solistul trupei, Freddie Mercury, unul dintre cei mai talentati muzicieni ai scenei rock, a murit in 1991, Queen a ramas una dintre cele ma respectate trupe din istoria rock, posesoare a unui catalog impresionant de hituri care au ramas si in prezent la fel de actuale: "Bohemian Rhapsody", "Another One Bites the Dust", "Crazy Little Thing Called Love", "Radio Ga Ga", "Killer Queen", "Fat Bottomed Girls", "Bicycle Race".

Cu o maiestrie compozitionala impresionanta, virtuozitate muzicala si un talent nemarginit transpus in reprezentatii live spectaculoase, Queen - Brian May, Freddie Mercury, Roger Taylor si John Deacon - a cucerit inimi si clasamente ca nicio alta trupa din istorie, mostenire ce continua sa dainuie datorita devotamentului pe care May si Taylor, alaturi acum de Adam Lambert, il pastreaza pentru ceea ce Queen inseamna cu adevarat, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Protestul de trei zile al fermierilor şi transportatorilor începe...
Protestul de trei zile al...

Primul album semnat de Adam Lambert i-a adus acestuia nu doar un hit international, "Whataya Want From Me", ci si o nominalizare la premiile Grammy, pentru Best Male Pop Vocal Performance. Cariera sa a inceput, asadar, cu dreptul, noul sau material discografic, "Trespassing", plasandu-se direct pe locul intai in clasamentul Billboard. Cel de-al treilea album, "The Original High", a fost lansat in vara acestui an, inregistrand vanzari de peste 2,5 milioane de copii. Single-ul "Ghost Town" are deja peste 100 de difuzari, in timp ce clipul a inregistrat aproape 50 de milioane de vizualizari. Noul sau single se va numi "Another Lonely Night".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.