Regizorul britanic Ridley Scott a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc joi la Los Angeles, informeaza contactmusic.com.

Ridley Scott a primit cea de-a 2.564-a stea de pe Walk of Fame din Los Angeles si a spus ca dedica aceasta recompensa fratelui sau decedat, cineastul Tony Scott.

Tony Scott, regizorul filmului "Top Gun", s-a sinucis in 2012, sarind de pe un pod din California, scrie MEDIAFAX.

La ceremonia de joi, cunoscutul regizor britanic a fost insotit de cateva nume sonore din industria filmului, precum actorii Russell Crowe, Salma Hayek, Kristen Wiig, Djimon Hounsou, producatorul Jerry Bruckheimer si regizorul Eli Roth.

Ridley Scott, in varsta de 77 de ani, este creatorul celebrei francize SF "Alien", care a generat la randul ei o noua franciza, "Prometheus".

Regizorul britanic Ridley Scott a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar - pentru filmele "Thelma si Louise" (1991), "Gladiatorul" (2000) si "Elicopter la pamant!" (2001) -, a castigat numeroase premii Globul de Aur, Emmy si BAFTA si este renumit pentru stilul sau cu un puternic impact vizual si pentru obsesia lui pentru detalii. Printre filmele de succes pe care le-a regizat se numara "Alien" (1979), "Vanatorul de recompense" (1982), "Regatul cerului" (2005), "Gangster american" (2007) si "Un ghem de minciuni" (2008).

In ultimii ani, cineastul britanic a impresionat cu filme precum "Avocatul/ The Counselor", "Exodus: Zei si regi/ Exodus: Gods and Kings" si "Martianul/ The Martian".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.