The Stone Roses, un influent grup rock britanic din anii 1980, se va reuni pentru a sustine o serie de trei concerte in vara anului viitor in Marea Britanie, informeaza contactmusic.com.

Fanii formatiei britanice au avut motive de bucurie, luni, atunci cand mai multe panouri publicitare ce contin traditionalul logo - o lamaie - al grupului au fost expuse in numeroase zone din Manchester, orasul natal al muzicienilor, scrie MEDIAFAX.

Amplasarea acelor panouri a determinat aparitia zvonului potrivit caruia The Stone Roses va anunta in curand ca va lansa un nou album de studio, care ar fi primul material discografic cu piese originale dupa o pauza de peste 20 de ani.

Grupul a anuntat insa ca planuieste o serie de concerte anul viitor, inclusiv un show in calitate de headliner la editia scotiana a Festivalului T In The Park, in iulie 2016. Formatia britanica a confirmat, de asemenea, ca va sustine doua concerte in Manchester, pe Etihad Stadium, in iunie 2016.

The Stone Roses, un influent grup rock britanic din anii '80, originar din Manchester, s-a reunit dupa o pauza de 15 ani, in octombrie 2011. Pe 21 octombrie stabilea un record pentru vanzarile de bilete: 220.000 de bilete pentru trei concerte, vandute in numai 68 de minute. Trupa The Stone Roses a fost infiintata in 1983, avandu-i in componenta pe solistul Ian Brown, chitaristul John Squire, basistul Gary (Mani) Mounfield si tobosarul Alan (Reni) Wren. Desi a lansat doar doua albume - "The Stone Roses" (1989) si "Second Coming" (1994) -, formatia este considerata una dintre cele mai influente din rockul alternativ britanic. Grupul The Stone Roses a fost, alaturi de Happy Mondays, unul dintre principalii reprezentanti ai "Madchester", un curent muzical ce grupeaza trupele originare din Manchester care impartaseau aceeasi pasiune pentru amestecurile de stiluri si genuri muzicale si care a avut mare succes in anii '80. Printre cele mai renumite single-uri ale formatiei britanice se numara "Fools Gold", "I Wanna Be Adored", "She Bangs The Drums" si "Love Spreads".

Formatia britanica a sustinut un concert si in Romania, la festivalul Summer Well 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.