Cate filme documentare s-au inscris pentru a fi incluse pe lista scurta si, mai apoi, intre nominalizarile pentru un premiu Oscar, la cea de-a 88-a editie care va avea loc pe 28 februarie 2016, potrivit screendaily.com.

Un numar de 124 de filme documentare s-au inscris pentru a fi incluse pe lista scurta. Printre productii se afla "Cartel Land", de Matthew Heineman, "He Named Me Malala", de Davis Guggenheim, "Amy", de Asif Kapadia, "Janis: Little Girl Blue", de Amy Berg, "Cobain: Montage Of Heck", de Brett Morgen, "Sherpa", de Jennifer Peedom, "Where To Invade Next", de Michael Moore, "Winter On Fire", de Evgeny Afineevsky, "The Wolfpack", de Crystal Moselle, "The Pearl Button", de Patricio Guzmán, "Hitchcock/Truffaut", de Kent Jones, si "A Sinner In Mecca", de Parvez Sharma.

O lista scurta de 15 titluri va fi anuntata de Academia de film americana in luna decembrie, iar pe 14 ianuarie 2016 vor fi facute publice numele celor cinci productii nominalizate pentru un premiu Oscar, ceremonia urmand sa aiba loc pe 28 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood, scrie MEDIAFAX.

La cea de-a 87-a editie a premiilor Oscar, lungmetrajul documentar "CitizenFour", de Laura Poitras, Mathilde Bonnefoy si Dirk Wilutzky, a fost desemnat castigator. Filmul spune povestea lui Edward Snowden dupa ce, in 2013, a publicat mii de documente clasificate apartinand Agentiei Nationale pentru Securitate a Statelor Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.