Nominalizarile la American Music Awards au la baza preferintele fanilor, reflectate de topurile publicate in revista Billboard si pe site-ul acesteia, dar si de vanzarile de albume in format clasic si digital, turnee, difuzari la radio si prezenta pe retelele de socializare.

Cantareata country-pop Taylor Swift a primit cele mai multe nominalizari - sase - la American Music Awards 2015 si este urmata la mica distanta de cantaretul britanic Ed Sheeran si de muzicianul canadian The Weeknd in clasamentul artistilor care vor concura la cele mai multe categorii de premii.

Taylor Swift, Ed Sheeran si The Weeknd, care au dominat impreuna topurile muzicale din acest an, vor concura la cel mai ravnit trofeu - cel pentru artistul anului -, ce va fi decernat pe baza voturilor fanilor, intr-o gala ce va avea loc la Los Angeles, pe 22 noiembrie, informeaza Reuters.

Taylor Swift, in varsta de 25 de ani, a fost nominalizata in fiecare categorie pentru care a fost eligibila, inclusiv la categoria "albumul pop/rock preferat", pentru materialul ei discografic "1989", cel mai bine vandut material discografic al anului 2014, care a cimentat tranzitia ei de la stilul country la dance-pop. Ea va concura si cu Ariana Grande si Meghan Trainor la categoria "cea mai buna cantareata pop/rock", iar unul dintre single-urile sale, "Blank Space", va concura la categoria "cantecul anului", scrie MEDIAFAX.

Ed Sheeran si The Weeknd au primit fiecare cinci nominalizari.

Meghan Trainor, noul star al muzicii country Sam Hunt, britanicul Sam Smith, cantareata rap Nicki Minaj si grupul indie-rock Walk the Moon au primit cate trei nominalizari. Sam Hunt si Walk the Moon vor concura si la categoria "cel mai bun artist debutant", alaturi de The Weeknd, rapperul Fetty Wap si cantareata suedeza Tove Lo.

Superstaruri ale industriei muzicale, precum Beyonce si Justin Bieber, au primit fiecare doar o nominalizare, dupa ce au avut un an relativ linistit din punct de vedere muzical.

Gala American Music Awards 2015 va fi prezentata de cantareata si actrita Jennifer Lopez. Evenimentul va fi transmis in direct de postul de televiziune ABC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.