Cea de-a treia editie a Dracula Film Festival s-a desfasurat in perioada 7 -11 octombrie, la Brasov si a avut loc loc la Teatrul "Sica Alexandrescu", Cinema One, Cinemateca Patria si Sala Patria.

Productia israeliana "JeruZalem", de Doron si Yoav Paz, a primit marele premiu al celei de-a treia editii a Dracula Film Festival. Pelicula prezinta povestea a doua turiste americane care se afla, in timpul Apocalipsei, in Ierusalim. Invazia demonilor si a creaturilor mitologice este filmata de una dintre turiste prin intermediul Google Glass, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Juriul competitiei de lungmetraj, format din compozitorul Simon Boswell, criticul de film Emanuel Lazarescu si artistul grafic Alexandru Ciubotariu, a ales productia "pentru ineditul mod de a prezenta povestea cu ajutorul tehnologiei «viitorului» si de a-l face partas pe spectator la evenimentele de pe ecran".

In plus, au fost acordate doua mentiuni speciale filmelor "Demonul Liza/ Liza, the Fox-Fairy" (Ungaria), de Károly Ujj Mészáros, pentru cel mai bun mod de folosire a muzicii de film, si lungmetrajului romanesc "Un film pentru Anne/ Be my cat: a film for Anne", de Adrian Tofei, "pentru ca este sinistru, nelinistitor si dureros de privit; o combinatie perfecta intre interpretarea actoriceasca si idee".

Trofeul Little Dracula pentru cel mai bun scurtmetraj international i-a fost acordat lui Roberto San Sebastian, regizorul filmului "Yayos" (Spania), pentru "inteligenta cu care citeaza discret din David Lynch si din filmul cult «Invasion of Body Snatchers», realizand un horror psihologic extrem de tensionant. Scenariul parabola releva psihoza posibila in cadrul unei societati bolnave unde empatia exagerata denota ipocrizie si falsitate".

Juriul competitiei de scurtmetraj international a fost format din Marta Anaïs García Hermosilla, artist plastic si selectioner al festivalului Cryptshow (Spania), monteur-ul Eugen Kelemen si criticul de film Sebastian Ceolca.

"In atas", filmul regizat de Mircea Bobina, este castigatorul Trofeului Vladutz acordat celui mai bun scurtmetraj romanesc. "Ne-a placut felul in care am fost transpusi in nebunia personajelor principale inca din primele minute. Cadrele apropiate, punerea in context, ritmul alert, finalul, toate dau un film pe care l-am recomanda oricarui vrea sa vada un mic thriller psihologic", si-a motivat alegerea juriul compus din criticul de film Andrei Sendrea, Ana Nicolau, director general al editurii Nemira, si bloggerul Ovidiu Eftimie.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

O mentiune speciala a fost acordata si scurtmetrajului "Vacanta la tara", de Andrei Tanase, pentru scenariu. "Ar putea fi un pilot bun pentru un Twin Peaks romanesc, in care doi copii merg in vacanta la tara si au parte de tot felul de intamplari bizare".

Dracula Film Festival este organizat de Asociatia Culturala Fanzin si prezentat de Viasat History, un proiect finantat de Consiliul Judetean Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.