Lungmetrajul "Aferim!", de Radu Jude, a castigat premiul pentru cea mai buna imagine - realizata de Marius Panduru - la Festivalul Filmului Francofon de la Namur, care s-a desfasurat intre 2 si 9 octombrie, in Belgia.

ADN Studio a oferit directorului de imagine al filmului "Aferim!", Marius Panduru, premiul pentru cea mai buna imagine (Bayard d'Or de la Meilleure photographie), in valorare de 2.500 de euro, se arata pe site-ul festivalului.

Lungmetrajul "Aferim!" (2015), de Radu Jude, invita publicul sa vizioneze, la 200 de ani de la data intamplarilor, realitatea unei istorii incomode. Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani, "Aferim!" este un un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca in 1835. Zapciul Costandin, insotit de fiul sau, cauta un rob fugar. Filmul a primit premiul Ursul de Argint la editia din acest an a Festivalului de la Berlin.

Palmaresul romanesc al ultimilor ani la FIFF Namur este format din trei mari premii Bayard d'Or, pentru "Marti dupa Craciun", de Radu Muntean, in 2010, "Toata lumea din familia noastra", de Radu Jude, in 2012, si "Pozitia copilului", de Calin Peter Netzer, in 2013, si un premiu pentru scurtmetraj, pentru "Arta", de Adrian Sitaru, in 2014.

Festivalul International de Film Francofon de la Namur (Belgia) s-a desfasurat in perioada 2 - 9 octombrie. La editia de anul acesta a evenimentului, premiul pentru cel mai bun film - Bayard d'Or - a revenit peliculei "Tempête", de Samuel Collardey (France), scrie MEDIAFAX.

Infiintat in 1986, Festivalul International de Film Francofon de la Namur promoveaza si difuzeaza scurtmetraje si lungmetraje de fictiune, animatie si documentare care reflecta diversitatea si valorile francofoniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.