Un remake al lungmetrajului "Papillon", un film clasic din 1973, in care rolurile principale au fost jucate de Steve McQueen si Dustin Hoffman, se afla in pregatire la Hollywood, informeaza dailymail.co.uk.

Noul proiect cinematografic va fi produs de compania Red Granite, precizeaza publicatia americana The Hollywood Reporter. Filmul va fi regizat de cineastul danez Michael Noer, in varsta de 36 de ani, cunoscut pentru lungmetrajul danez "R" (2010) si drama cu accente de film de actiune "Northwest" (2013).

Scenariul a fost scris de Aaron Guzikowski, scrie MEDIAFAX.

Filmul original a fost realizat pe baza memoriilor detinutului fugar Henri "Papillon" Charrière, publicate in premiera in Franta, in 1969.

Steve McQueen joaca rolul acestui barbat condamnat pe nedrept pentru o crima in anii 1930, care a primit apoi sentinta de inchisoare pe viata, intr-o inchisoare insalubra dintr-o provincie franceza din America de Sud. In timp ce se indrepta spre penitenciar, Papillon face cunostinta cu un alt prizonier, Louis Dega, interpretat de Dustin Hoffman. Cei doi se imprietenesc, dupa ce Dega, un falsificator talentat, accepta sa finanteze cheltuielile din inchisoare ale lui Papillon.

Filmul a fost laudat de critici si a primit o nominalizare la Oscar la categoria "cea mai buna coloana sonora" si o nominalizare la Globul de Aur la categoria "cel mai bun actor in rol principal" pentru Steve McQueen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.